Reklame


Ne smeta mi što porede Vučića i Đinđića. Ako on dnevno radi 15-16 sati i predan je poslu, to znači da ima dobru inspiraciju i dobar model

Ružica Đinđić, foto dado đilas
Ružica Đinđić podržava rad nove vlade
BEOGRAD - Napredak.

Ružica Đinđić, supruga premijera Zorana Đinđića, kaže da je proteklih deset godina, koliko je prošlo od njegovog ubistva, za Srbiju i njene građane izgubljeno vreme jer nije napravljen pomak ka ostvarenju Zoranove vizije evropske države. Ona, međutim, pozdravlja napor aktuelne vlade da se konačno ostvare Zoranove ideje o evropskoj budućnosti Srbije i u radu vicepremijera Aleksandra Vučića prepoznaje Đinđićevu energiju.


♦ Gde je Srbija deceniju posle tragične smrti premijera Đinđića?
- Izgubljena je cela decenija jer se nismo pomerili ka onome što je Zoran govorio i kako je želeo da vidi Srbiju. Ali evo, sad smo u nekom pokušaju formalizacije onoga što je Zoran govorio. Ako se to desi i ako dobijemo datum za početak pregovora za članstvo u EU, biće to potvrda samom Zoranu Đinđiću, potvrda njegovog rada na evropskoj slici srbijanske budućnosti.

♦ Verujete u dobijanje datuma uprkos teškim pregovorima Beograda i Prištine o kosovskom pitanju, od čijeg napretka zavisi naš put ka EU?
- Delim očekivanja svih građana Srbije, jer da nemam nadu, ne bih živela u njoj. Svakako da očekujem, jer to je lično moja budućnost, to je budućnost moje dece. Moja ćerka ove godine završava fakultet, a sin je na početku studija. Kao što je brzo prošlo ovih deset godina, ubrzo će doći vreme da oni traže posao. Ako nemaju perspektivu, ne znam da li će moći da prežive i da žive u svojoj zemlji.

♦  Kako ocenjujete rad ove vlade?
- Rad ove vlade bih pozdravila. Rekla sam vam svoja očekivanja, mene kao građanina, majke dvoje dece, udovice pokojnog premijera, koji je položio svoj život verujući u viziju evropske, građanske i moderne Srbije. Ako ova vlada bude ostvarila tu Zoranovu viziju Srbije, treba da dobije počast.

♦  Da li je Srbija, deset godina posle ubistva premijera, dobila političara Đinđićevog formata?
Deo intelektualne elite poredi delovanje Aleksandra Vučića sa energijom i pragmatičnošću Zorana Đinđića, što je pojedincima u DS zasmetalo.

- Meni to ne smeta. Ako on dnevno radi 15-16 sati i predan je poslu, znači da ima dobru inspiraciju i dobar model. Zoran Đinđić je svakodnevno naporno radio, nije se bavio politikom napamet, nego se vrlo studiozno bavio ciljevima i zadacima koje je sebi postavljao u političkom životu. Ostatak dana je bio političko-partijski angažovan. Mnogi su za Zorana Đinđića govorili da je on čovek koji mnogo radi u našim uslovima, a on je na to uvek odgovarao: „Pa zato što Srbi ne znaju kako se radi na svakom drugom mestu, u bilo kojoj drugoj državi“. Sami zaključite ima li sličnosti.
Čujem se i s Borisom Tadićem i s Đilasom

Kako ocenjujete stanje u DS?
- Stanje u DS je takvo kakvo jeste, možda nekad malo naduvano u novinskim napisima. Oni koji to prate shvataju da tu ima i vatre i dima.

Kako vam se čini vođstvo Dragana Đilasa ?
- Politiku, stranačku i državnu, ostavljam onima koji su izabrali da im to bude profesija.

Čujete li se s Borisom Tadićem?
- Da, čujem se sa svim bivšim predsednicima - Zoranom Živkovićem, Tadićem. Čujem se i s Đilasom.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.