Reklame


Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, prisustvovao je juče svečanoj ceremoniji ustoličenja pape Franje i tako se našao u “glavnom sataninom gnezdu”, kako je Vatikan nazvan u knjizi iz 2006. koju je upravo on recenzirao!

Franjo, nisam ja baš tako mislio
Franjo, nisam ja baš tako mislio | Foto: FoNet
Uprkos skaradnim etiketama kojima je Sveta stolica čašćavana u uratku čiji je Nikolić recenzent, njegov susret sa novim poglavarom Rimokatoličke crkve prošao je u prijatnom ćaskanju. Video-snimak s audijencije od dvadesetak sekundi predsednik Srbije je odmah okačio na “tviter”.
Šešeljeve knjige
Šešeljeve knjige koje je recenzirao sadašnji predsednik Srbije | Foto: Dimitrije Goll
Seseljeve knjige
Vatikan priznao premijera Kosova?!
Među šefovima 200 državnih delegacija koje su prisustvovale ustoličenju pape Franje našao se i premijer Kosova Hašim Tači, iako Vatikan zvanično nije priznao nezavisnost Kosova. Čak je nedavno i beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar poručio da će Sveta stolica i nakon izbora novog pape istrajati u tom stavu. Otkud onda Tači među šefovima država, i to rame uz rame sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, juče nikog nije bilo da nam objasni u Beogradskoj nadbiskupiji. Iz kabineta kosovskog premijera saopšteno je da je tokom audijencije Tači od novog pape tražio da prizna Kosovo.
Ipak, ostalo je zabeleženo da je aktuelni šef države bio recenzent četvoroknjižja lidera radikala Vojislava Šešelja koje se bavi Vatikanom: “Vatikan glavno satanino gnezdo”, “Antihristov namesnik zlikovački rimski papa Benedikt XVI”, “Pontifeks Maksimus satanističke crkve Jovan Pavle II” i “Rimska kurija večito žedna srpske krvi“.

Nikolić je predvodio delegaciju Srbije u kojoj su bili ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i savetnici na Andrićevom vencu Jasmina Mitrović Marić i Marko Đurić. Delegaciju SPC predvodio je arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a u ime Rijaseta Islamske zajednice Srbije ustoličenju pape je prisustvovao muftija Muhamed Jusufspahić.

Iako je predsednik Srbije, uz sadašnjeg lidera SNS-a Aleksandra Vučića, ne tako davne 2006. sarađivao kao recenzent Šešeljevog dela “Vatikan, glavno satanino gnezdo”, to mu nije smetalo da juče zauzme mesto na platou ispred crkve Svetog Petra, gde je sedeo i premijer Kosova Hašim Tači.
Tači rame uz rame sa Bajdenom
Tači rame uz rame sa Bajdenom | Foto: AP
U Predsedništvu Srbije nisu želeli da komentarišu kako je, uprkos ranim radovima protiv Vatikana, Tomislav Nikolić odlučio da ode na svečanost ustoličenja novog poglavara Rimokatoličke crkve, koji se u knjizi naziva i “reprezentom genocidne politike”.

- Ovo je materijalizovanje moje namere da dokažem da je za sve zločine u proteklom ratu na prostoru bivše Jugoslavije glavni krivac rimokatolički papa, kako Jovan Pavle II, tako i njegov naslednik Benedikt XVI, u to vreme poznat kao inkvizitor Racinger - navodi se između ostalog u pomenutoj knjizi.
U uvodnom delu, Šešelj se pohvalio da se materijal o “naslednoj papskoj politici genocida” koji je predao u četiri toma ne može porediti ni sa jednim drugim delom koje se bavi Vatikanom. To četvoroknjižje nazvao je “najkompletnijim priručnikom za poznavanje ideologije, organizacije, ciljeva i sprovođenja zajedničkog zločinačkog poduhvata”. Nataša Jovanović, član Predsedničkog kolegijuma SRS-a, kaže da je Nikolić “prodao veru za večeru”.

- On je, posle izdaje svog kuma i stvaraoca Vojislava Šešelja, na mestu predsednika države počeo uspešno da sprovodi projekat stvaranja velike Albanije. I ovaj potez odlaska u Vatikan pokazuje da Nikolić radi sve ono čega bi se pravi srpski patriota stideo. Bio je recenzent ovih knjiga na dobrovoljnoj bazi i iako sada radi nezamislive stvari, mene to uopšte ne iznenađuje - komentariše naša sagovornica.
Poternica za Hašimom Tačijem
Poternica za Hašimom Tačijem | Foto: tviter
Poternica za Tačijem!
Na društvenoj mreži “tviter” pojavila se slika poternice za Hašimom Tačijem Zmijom, na kojoj piše da je on po srpskom zakonu osuđen na 10 godina robije, a da se mole svi koji su ga videli da to prijave nadležnima. Tako se otvorilo pitanje zašto Nikolić i Dačić to nisu učinili do sada.

0 коментара:

Постави коментар