Reklame


Inspektori Službe unutrašnje kontrole MUP-a krajem prošlog meseca pokušali su da nagovore bliskog prijatelja komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića da bude ozvučen u zamenu za zaposlenje u MUP-u Srbije. Dikićev prijatelj je trebalo da navede Dragana Dikića, generalovog rođenog brata, da ispriča sve o svojim navodnim zloupotrebama službenog položaja.
Posao za informacije o bratu generala Dikića
Prema rečima našeg izvora ta dvojica inspektora, koje je doveo penzionisani pripadnik BIA, ponudila su posao u MUP-u prijatelju porodice Dikić, koji inače radi kao automehaničaru u Nišu.

- Oni su tom automehaničaru rekli da znaju da je konkurisao za posao automehaničara u policiji i da od toga nema ništa, ali da oni mogu da mu pomognu ako on njima izađe u susret. Pošto je pitao o čemu se radi, pripadnici Službe unutrašnje kontrole su mu rekli da su čuli da pripadnik Žandarmerije Dragan Dikić, brat generala Bratislava Dikića, obezbeđuje klubove po Nišu i vlasnike tih lokala – kaže izvor Pressonline-a i navodi da se jedan od inspektora predstavio kao Milan.

Akcija "Roma"

List Informer je nedavno objavio informaciju da se četiri oficira Žandarmerije u Nišu bavi organizovanom kriminalom. Ovaj list se pozvao na izveštaj Službe za unutrašnju kontrolu policije u kom se navodi da je u toku operativna akcija "Roma" u okviru koje bi trebalo da budu prikupljeni dokazi da se krivičnim delom iznude bave Dragan Dikić, brat komandanta Žandarmerije i još tri oficira ove policijske jedinice.
Naš sagovornik dodaje da su zatim prijatelju porodice Dikić rekli da takve priče štete generalu Žandarmerije i da on treba da im pomogne da se to sredi.
- Kao primer su naveli i neki incident u kom je Dragan Dikić potezao pištolj. Rekli su da automehaničar treba da porazgovara sa Draganom, pošto mu je blizak prijatelj, ali pre toga moraju da ga ozvuče. Naglasili su da razgovor treba da se vodi po njihovim instrukcijama, odnosno da on treba da ga navede da prizna njegove nelegalne radnje. Na to im je automehaničar rekao da poznaje Bratislava i Dragana Dikića 35 godina i da njih nikakv kriminal nikada nije interesovao i da obojica mogu da idu iz njegove kuće – naveo je naš izvor.
Nišlija je, navodi naš sagovornik, obavestio Žandarmeriju koja je ceo slučaj ispitala, ne znajući da se radi o Inspektorima SUK-a koji su se lažno predstavili dugogodišnjem prijatelju porodice Dikić.
..
- Žandarmerija je prvo posumnjala da se radi o Albanskim teroristima koji već duže vreme prete generalu Dikiću, pa je započeta istraga, koja je dala veoma brzo rezultate. Utvrđeno je da se nije radilo o teroristima nego o pripadnicima SUK-a koji nisu postupili po proceduri i koji su prekršili niz odredaba zakona – naveli su u Žandarmeriji, ali nisu precizirali da li će se povesti disciplinski postupak protiv dvojice inspektora.

1 коментара:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.