Reklame


Vladika je svake večeri dolazio u moju sobu i govorio mi da u tome što radi nema ničeg lošeg, ispričao Nemanja S. (25)

vladika Pahomije,
VRANJE - Tvrdi da je zlostavljan!
Vladika Pahomije je svake večeri dolazio u moju sobu... Svaka noć u manastiru za mene je bila najgora mora, pravi pakao. Govorio mi je da u tome što radi nema ničeg lošeg. 

Ljubio me je po vratu i pipao po genitalijama, a ja sam se branio kako sam znao i umeo! 

Gurao sam ga i plakao, da bih konačno nekako pobegao!

Ovo je za nedeljnik Novine vranjske ispričao mladić koji se predstavio kao Nemanja S. (25), a koji tvrdi da ga je vladika Pahomije zlostavljao skoro devet godina.

- Moje muke su počele 2004, kad sam imao 16 godina. Vladika me je na Ivanjdan pozvao da se nađemo zbog mog slabog uspeha u školi. Po glasu mi se učinilo da je pripit. Prišao mi je, zagrlio me i pokušao da me poljubi u usta. Otkopčao mi je farmerke i dodirivao me po genitalijama. Odgurnuo sam ga i pobegao - rekao je Nemanja, koji je ceo slučaj prijavio policiji.

Nemanja S., koji krije svoj identitet dok se istraga ne završi, kaže da ga je ubrzo vladika ponovo „spopao“ u Manastiru Svetog Nikole, gde mu je Pahomije obezbedio sobu za učenje kako bi mu navodno pomogao posle smrti oca.

- Vladika je noću dolazio u moju sobu. Molio sam ga da prestane! Ne mogu da se setim koliko puta je pokušao da me obljubi! Nisam imao hrabrosti nikome da ispričam šta mi se desilo. Posle punoletstva zaposlio sam se u magacinu eparhije, ali nakon što se pojavio manjak, počeli su da mi prete otkazom. Zato sam otišao na bolovanje, a vladika je počeo da me zove non-stop. Tad sam prelomio i prijavio slučaj - priča potreseni mladić.
Eparhija: Opraštamo im!

Eparhija vranjska se zbog pisanja Novina vranjskih oglasila saopštenjem.

- Po istom scenariju kao što su to uradile 9. januara 2003, Novine vranjske žele da naprave novi „slučaj Pahomije“. Neprijateljima Crkve poručujemo da preispitaju sebe i svoje postupke, a mi im opraštamo i očekujemo njihovo pokajanje - piše u saopštenju.

Vladika Pahomije (Tomislav Gačić)

1992. Izabran za vranjskog episkopa
2002. Optužen za seksualno zlostavljanje četvorice dečaka
2006. Nastupila je zastarelost za dela iz 1999. i 2000. 
2007. Sud u Nišu je za preostala dva dela oslobodio Pahomija usled nedostatka dokaza

0 коментара:

Постави коментар