Reklame


Otac i sin, V. J. (56) i Ž. J. (28), iz Lazarevca uhapšeni su u prošli petak prilikom preprodaje heroina.

Hapšenje dilera
Hapšenje dilera | Foto: Emil Čonkić
Hapšenje je usledilo nakon akcije Udruženja građana „Sveti Sava“ čiji su članovi pre deset dana delili letak na kojem su objavljena imena i adrese osmorice lazarevačkih narko-dilera.

Rat preko „fejsbuka“
Imena oca i sina koji su u petak uhapšeni, ne nalaze se na spisku koji je pre deset dana u svom letku obelodanilo udruženje „Sveti Sava“. Inače, letak sa imenima osmorice narko-dilera podigao je Lazarevac bukvalno na noge. „Fejsbuk“ strana ovog udruženja ima već oko 1.000 prijatelja. Pre nekoliko dana na „fejsu“ se pojavila i strana pod imenom „Lazarevac nastrani“ na čijem se zidu optužuju članovi „Svetog Save“ i pojedini policajci iz Lazarevca.
Kako je lazarevačka policija saopštila, tata i sin su uhapšeni na kućnom pragu njihovog stana prilikom pokušaja da jednom dugogodišnjem narkomanu prodaju paketić heroina. Prilikom pretresa stana u saksiji je pronađeno još 19 paketića sa oko 10 grama ove opasne droge.

Vršilac dužnosti šefa kriminalističke službe lazarevačke policije Saša Milunović, izjavio je za „Alo!“ da je Ž. J. od ranije poznat policiji i da je poslednjih mesec dana organizovano njegovo intezivno praćenje. On je rekao da je hapšenje usledilo tek pošto je jedan dugogodišnji narkoman pristao na saradnju i otkrio mesto i vreme gde će se obaviti kupoprodaja.

- Na vratima stana uhvatili smo oca, koji je odbacio paketić heroina namenjen prodaji, a prilikom pretresa pronašli smo još 19 paketića u kojima je bila zapakovana ova droga - otkriva detalje hapšenja isnpektor Milunović.
Posle 24 sata pritvora V. J. je pušten na slobodu, a protiv njegovog sina, koji je prihvatio svu krivicu, podneta je krivična prijava. Ipak policija je uzela uzrorke, pa će tek DNK ananalizom biti konačno utvrđena i očeva eventaualna odgovornost.

0 коментара:

Постави коментар