Reklame

Poljak iz grada Pila u Poljskoj, star 32 godine, inače po struci gradjevinski inženjer, od strane svoje firme upućen je na rad u Rusiju, u jedno malo mesto na obali Crnog Mora.
Medjutim, da ovaj njegov "službeni put", će imati ovakav epilog niko nije mogao da nasluti.
Niko nije znao da se ovaj neimenovani inžinjer ponekad opušta uz kocku. Ponekad ili češće, uglavnom u kartanju sa Čečenima, izgubio je sve od novca i materijalnih vrednosti koje je imao. Na kraju je kao ulog stavio i svoju ženu sa kojom ima dva sina od 5 i 3 godine. Kada je i nju izgubio na kocki, Poljak je pozvao ženu telefonom i rekao joj da mu je hitno potrebna u Rusiji, da je u bolnici i da ponese što više novca može da nadje i pozajmi.
Poljakinja, supruga ovog inžinjera, ne sluteći o čemu je reč, uz uštedjevinu koju je imala, pozajmila je nešto malo novca od prijatelja. Decu je ostavila na staranje i čuvanje svojoj sestri.
Kako poljska policija saopštava, ova nesretna žena, stara je 25 godina i žena je vanredne fizičke lepote.
Kada je stigla u gradić u Rusiji, na Crno More, njen muž je sačekao živ i zdrav na železničkoj stanici, zamolio je da mu da novac koji je donela. Zatim joj je objasnio da će je automobilom do navodnog njegovog stana da je odveze jedan prijatelj, a da on mora da ode do bolnice da plati lečenje novcem koji je donela.
Nakon, što je sela u automobil, primetila je da nešto nije u redu, a definitivno je bila sigurna, kada je automobil izašao izvan grada i na jednoj benzinskoj pumpi su ušla još dva muškarca u automobil, oduzeli joj mobilni telefon i pasoš, a zatim je odvezli  na Kavkaz u neko zabačeno planinsko selo, gde je jadna žena bila u haremu vodje tog plemena gde je boravila. Sem što je na silu obljubljena, tačnije bila je obavezna da po želji svog "gospodara" ima seksualne odnose sa njime, prema njoj nisu nasilno postupali. Morala je raditi sa ostalim ženama u kući i sve kućne poslove.
Ta njena agonija je trajala 7 meseci, kada je koristeći nepažnju ukućana uspela da pobegne. Pešačila je 4 dana lutajući čečenskim planinama, ali na njenu sreću prve ljude koje je srela su bili vojnici Ruske Federacije, kojima se bez ustručavanja obratili za pomoć. Vojnici su je najpre odveli do svoje baze u blizini, gde je saslušana od vojnih organa, a zatim je odvezli policiji u mestu Šali u ovoj ruskoj republici.
Celu priču je ispričala i ruskim policajcima, kontaktirana je ambasada Poljske, a odmah je ruska policija krenula u potragu i za njenim mužem. Medjutim, nisu uspeli da pronadju nikakav trag o njemu. Od momenta kada je uzeo od nje novac na železničkoj stanici i doveo je do automobila Čečena, njemu se gubi svaki trag i niko ga više nije nigde nikada video.
Nesrećna žena je uz pomoć ambasade poljske vraćena svojoj kući, njenoj deci. Za njenim suprugom je raspisana interpolova poternica.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.