Reklame


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donelo odluku da od nadležnih organa Hrvatske zatraži dokumentaciju

Slobodan Stanković
Foto: RTV BN
BANJALUKA - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine jutros je donelo odluku da od nadležnih organa Hrvatske zatraži dokumentaciju u vezi sa oduzimanjem preko 450.000 evra od banjalučkog tajkuna Slobodana Stankovića na graničnom prelazu Stara Gradiška!
„Ovakva odluka donesena je jutros na kolegijumu Tužilaštva BiH", potvrdio je izvor iz Tužilaštva BiH.


Građani BiH iz zemlje mogu izneti do 10.000 konvertibilnih maraka, a za veći iznos potrebna im je dozvola Ministarstva finansija BiH. Očigledno je da Stanković tu dozvolu nije imao, jer da jeste novac mu ne bi bio oduzet.Hrvatski carinici i policija su 24. marta 2013. na graničnom prelazuStara Gradiška od Stankovića oduzeli više od 450.000 evra i najavili optužni predlog protiv njega, zbog unošenja ovolike količine novca u tu zemlju. Sve ovo potvrdila je Kata Nuić, portparol tamošnje policije.

Stanković tvrdi da je novac legalan, te da se radi o dividendi koju je on podigao. Međutim, prvo je tvrdio da mu novac uopšte nije oduzet, te da navedenog dana nije ni bio u Hrvatskoj. Očigledno je da se ne snalazi najbolje u celoj situaciji, i da u hodu pokušava da nađe izlaznu varijantu.Mediji navode da je dividendu podigao „kao fizičko lice", što je moguće, dok drugi tvrde da je to uradio „kao pravno lice", što je nemoguće. 

Niz je otvorenih pitanja nakon što je Stanković pokušao da ilegalno iznese iz zemlje gotovo milion maraka, a mediji prenose da je najmanje je verovatno da se radi o dividendi. 
Stankovićeva firma „Integral inženjering" dužna je brojnim poslovnim partnerima i to milionske iznose, a ni radnicima nije već mesecima uplaćen lični dohodak. Takođe, ova firma ima i poreski dug.

0 коментара:

Постави коментар