Reklame


Načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića nedavno je u Beogradu jurilo sedam automobila. U Upravi misle da je reč o vozilima Žandarmerije. Slična situacija se ponovila prošle srede kada su se na meti sumnjivih vozila našla dvojica pripadnika Sektora unutrašnje konltrole, koji vode istragu o pripadnicima Žandarmerije, piše Blic.
Dikićevi žandarmi džipovima jurili generala policije!
Praćenje načelnika Milovića počelo je na Novom Beogradu odmah po izlasku iz policije. Dva džipa ,sa civilnim tablicama, započela su pratnju koja se ubrzo pretvorila u filsmku jurnjavu po gradu i koja je trajala sat vremena. Jurnjava je prestala kada je Milović svojim vozilom skrenuo na parking SBPOK-a na Makišu.
Slična situacija se ponovila prošle srede, kada su sumnjivi automobili pratili inspektora SUK-a Ivana Petkovića i Ljubišu Puzovića. Oni su prijavili policiji šta se desilo a Blicov izvor tvrdi da je reč o nastavku "rata" koji već duže od godinu dana traje izmežu UKP i Žandarmerije. 
Sukob je počeo aprila prošle godine kada su pripadnici Dikićevog obezbeđenja uhapsili dvojicu pripadnika UKP koji su ih pratili. Praćenje Dikića je naređeno posle saznanja da je on u komadni jedinice organizovao prisluškivanje najbližih saradnika. 
Afera je završena bez istrage, da bi u septembru prošle godine SUK počeo istragu o nezakonitim aktivnostima pripadnika Žandarmerije u Nišu.
Otkriveno je da su pripadnici ove jedinice umešani u reketiranje, zelenašenje, obezbeđivanje sumnjivih lokala i da u tome glavnu ulogu ima brat komandanta Žandarmerije Dragan Dikić. 
Branislav Dikić za Blic kaže da su tekstovi koji se pišu o Žandarmeriji netačni i da žele da sruše njegov ugled. 
Večernje novosti prenose da su pripadnicima SUK krenule pretnje a kriminalistička policija je došla do saznanja da se spremaju čak i njihove likvidacije. Navodi se da je naređeno da se pojača obezbeđenje Draganu Cvetkoviću, jednom od načelnika u Sektoru unutrašnje kontrole, kao i inspektorima Ivanu Petkoviću i Ljubiši Puzoviću.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.