Reklame


Sedamnaestogodišnja Sofija Vukadin iz Pala u Republici Srpskoj ubijena je juče dok se vraćala iz noćnog izlaska. Za njeno ubistvo osumnjičeni su dvadesetogodišnjaci iz Pala Lazar Čavarkapa i Vladimir Ćodo. Policija još nije otkrila motiv, ali očevici tvrde da je svemu prethodila svađa.
Sofija Vukadin
Kada je posle prepirke krenula kući, za njom su pošli i napadači. Ubijena je iz pištolja, na ulici. Obdukcija je pokazala da ima jednu prostrelnu ranu glave. Sumnja se da je u nju pucao Čavarkapa.

Sve se dogodilo oko 2.40 časova u zanatskom centru Pale, gde je nalazi nekoliko kafića. Iz Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo saopšteno je da su u to vreme dobili dojavu da je došlo do pucnjave u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta „Jutro“.


Sofija je preminula na licu mesta, a napadači su pobegli „golfom 2“ i potera za njima izgledala je kao na filmu.

- Dežurna patrola primetila je „golf“ kako juri, a tad se još nije znalo za ubistvo. Krenuli su za njima i uhvatili ih jer je vozač sleteo sa puta. Kasnije se ispostavilo da su oni osumnjičeni za ubistvo - saznajemo od izvora bliskih istrazi.


Pale
Patrola je za „golfom“ išla oko tri kilometra, kada je auto sleteo s kolovoza. Tokom potere, jedan od osumnjičenih je odbacio pištolj sa metkom u cevi, kojim je najverovatnije počinjeno ubistvo.

Mladići su brzo savladani i uhapšeni, a ubrzo se saznalo da su osumnjičeni za pucnjavu i ubistvo maloletnice.
 
Poznanici porodice Vukadin tvrde da su kriminalci početkom 2000. u Palama ubili i Sofijinog oca Aleksandra, a 1999. i njenog strica Njegoša koji je navodno važio za „žestokog momka“. Sofija nema braće i sestara, a njena majka je teško bolesna.

0 коментара:

Постави коментар