Reklame


Devojčica A. Đ. (10) iz Bele Palanke umrla je juče ujutru oko tri sata jer je lekar Hitne pomoći odbio da dođe na poziv njenog oca Milana Đorđevića, ekskluzivno saznaje “Alo!”. Policija je podnela krivičnu prijavu protiv nesavesnog lekara. Kako “Alo!” saznaje, nesrećni otac juče u tri sata ujutru pozvao je zaposlene u Hitnoj pomoći u Beloj Palanci i zatražio da dođe neko od doktora jer mu je dete doživelo fras.

Lekar
Nije preživela treći fras: Devojčica A. Đ. (10) | Foto: Shutterstock
“Molio sam ga da dođe, dete je teško disalo, a lekar mi je rekao da zovem policiju”, kaže za “Alo!” Milan Đorđević, otac umrle devojčice
- Kada sam pozvao Hitnu pomoć, medicinska sestra mi je rekla da doktor trenutno spava. Nazvao sam ga neki minut kasnije i on se javio na telefon. Počeo je da se raspravlja sa mnom. Molio sam ga da dođe i da ne gubi vreme na raspravu sa mnom. Dete je već teško disalo. Na kraju mi je rekao da se javim policiji, što sam i uradio. Ne znam zbog čega nije hteo da dođe. Otišao sam u policiju, a patrola mi je dete prevezla do dežurnog lekara - priča za “Alo!” devojčicin otac Milan.

Nesrećnu devojčicu pregledao je dežurni lekar M. P. (61), koji je mogao samo da konstatuje smrt. Ista patrola je vratila mrtvu devojčicu u kuću, a na osnovu svedočenja njenog oca i konsultacija sa dežurnim istražnim sudijom podneta je krivična prijava protiv nesavesnog lekara Hitne pomoći u Beloj Palanci.
Telo nesrećne devojčice juče ujutru primljeno je u Zdravstveni centar u Pirotu radi obdukcije, koja će pokazati tačan uzrok smrti.

- Do sada nije urađena obdukcija. Nisam mogao svoju ćerku da odvezem sam kod lekara jer imam još dvoje male dece. Jadno moje dete je do sada preživelo tri frasa, ali ovaj nije mogla. Ne znam šta više da vam kažem. Ćerka mi je umrla u kući, a nije napunila ni deset godina - jedva izgovara Milan.
Nesrećni otac ne zna kada će sahraniti svoje dete jer čeka završetak obdukcije.
Hitna bez komentara
U nameri da čujemo i drugu stranu ove tužne priče, pozvali smo Hitnu pomoć u Beloj Palanci, ali komentara nije bilo.
- Ja vam ništa ne mogu reći o tom slučaju. Direktor je odsutan, pokušajte sutra - ljubazno je rekla žena s druge strane žice.

0 коментара:

Постави коментар