Reklame


Kaiden Mekornik, prevremeno rođena beba, umro je dva meseca nakon rođenja u Velikoj Britaniji zbog otkazivanja više organa. Uzrok iznenadnog pogoršanja stanja bio je očev poljubac.
Beba umrla posle očevog poljupca
Dečakov otac, 34-godišnji Carl Meklaren je, naime, imao herpes na usni. On nije ni slutio da virus herpesa kod beba koje su osetljivog zdravlja poput Kaidena, može da dovede do ozbiljnih komplikacija i fatalnog ishoda.

Prvi znaci bolesti deteta bili su povišena temperatura i grčevi, da bi u bolnici stanje malog Kaidana potpuno izmaklo kontroli doktora. Roditelji su nakon šest nedelja držanja bebe na aparatima, doneli najtežu odluku i ugasili mašinu za disanje, piše Dejli Mejl 

Prilikom utvrđivanja uzroka smrti, doktori su otkrili da je dečak dobio, inače bezopasan, virus herpesa.

“Karl je nagonski pomerio ruku ka usnama. Na njima je stajala mala ranica. Kada je poljubio našeg sina, moj muž mu je nesvesno preneo virus”, priča Meri-Kler Mekormik , dečakova majka.

“Ne krivim Carla. Sve što je on uradio jeste obasipanje Kaidena ljubavlju. Niko nije mogao pretpostaviti da ovako nešto može da se desi- rekla je Marrie-Claire, koja je ponovo trudna.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.