Reklame


Muftija Muamer Zukorlić izjavio je da očekuje da Sandžak dobije autonimiju, jer smatra da nije pravedno da Albanci na Kosovu dobiju sve, a oni ništa, prenosi hrvatski list Večernji
Zukorilić: Nije pravedno da Albanci dobiju Kosovo
"Istorijski gledano, Sandžak je oduvek bila samostalna regija i ne znam zašto se danas svi čude što tražimo da ona to bude opet. Danas nije moguće stabilizovati Balkan, ako se ne reše sva otvorena pitanja. Nije pravedno da neki narodi dobiju sve, kao što su to dobili Albanci na Kosovu, a drugi, kao mi, ništa" izjavio je Zukorlić.

On je dodao da je uveren da će, kada međunarodna zajednica reši problem Kosova, doći do rešenja statusa Sandžaka. Priznao je da ima dve žene, jednu Palestinku, a o drugoj, sa Sandžaka, nije želeo da priča, da ga srpski mediji ne bi uzeli na zub.

Nezavisnost Crne Gore za autonomiju Sandžaka

Prema sporazumu koji su pre sedam godina potpisali predsednik Bošnjačke stranke Rafet Husović i šef Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović, Bošnjaci sa Sandžaka su glasali za nezavisnu Crnu Goru, a zauzvrat je trebalo da dobiju prekograničnu autonomiju na Sandžaku. Iako je Crna Gora dobila nezavisnost i 2006. godine se odvojila od Srbije, od autonimije Sandžaka, ipak nije bilo ništa.


Lakše je pregovarati sa iskrenim četnikom, nego lažnim demokratom Tadićem

U drugom krugu izbora u Srbiji, podržao je Nikolića i pozvao glasače da ne glasaju za Tadića. Prema njegovim rečima, zahvaljujući Bošnjacima, Tadić je dva puta došao na vlast, a ništa od obećanog nije ispunio.  

"Kada se Tadić domogao vlasti, ne samo da nas je izneverio i prekršio obećanje, već je krenuo u žestoki obračun sa nama, žešći nego Milošević i Koštunica. Uveravam vas da će Nikolić, uprkos negativnojk biografiji, biti bolje rešenje za Srbiju i ostale zemlje regije", tvrdi muftija Zukorlić.

0 коментара:

Постави коментар