Reklame


Nataša Kampuš, Austrijanka koju je Volfgang Priklopil držao u zatočeništvu osam i po godina, iznela je zastrašujuće detalje o priči koja je potresla ceo svet. Prvi put je progovorila o odnosu sa otmičarem, koji je posle njenog bekstva izvršio samoubistvo
Živi u kući svog otmičara i nosi njegovu sliku sa sobom
Nataša je gostujući u emisiji na nemačkoj televiziji priznala da ju je otmičar Volfgang silovao. Odlučila je da kroz film ispriča svoju priču, kako bi je svi najzad ostavili na miru. Film pod nazivom "3.096 dana" izlazi sledećeg meseca, a radnja prati njen život u podrumu kuće u koju je Priklopil zatvorio. 


Priklopil je tehničar za komunikacije i Natašu je oteo 2. marta 1998. godine na njenom putu za školu. Ona je tada imala samo 10 godina. Držao ju je zatvorenu u podrumu svoje kuće u blizini Beča, a uspela je da pobegne 23. avgusta 2006. godine kada je on telefonirao. Ubrzo posle njenog bekstva, on je izvršio samoubistvo tako što se bacio pod voz. Nataša još uvek gaji pomešana osećanja prema njemu.
Podrum u kojem je Nataša provela 3.096 danaPodrum u kojem je Nataša provela 3.096 dana
Navodno svuda sa sobom nosi njegovu sliku, živi u njegovoj kući, vozi njegova kola i putuje pod lažnim imenom zbog velike pažnje koju izaziva gde god da se pojavi. U jučerašnjem intervjuu je izjavila da joj  je žao što on nije ispričao svoju stranu priče. 

Sve do sada, odbijala je da ispriča u kakvom su odnosu bili. Prema njenim rečima, policijski izveštaji o ovom događaju su postali javni, što je navelo na promenu odluke da ipak se u filmu prikaže zlostavljanje.

Podrum, koji je u njenom vlasništvu, u kome je bila zarobljena osam i po godina je sada renoviran i to je raduje. "To što sam još uvek bila dete kada mi se to desilo, mi je pomoglo. Kao deca, svi smo još uvek naivni i verujemo u pravdu" izjavila je Nataša.
Volfgang Prikoli je izvršio samoubistvo ubzo posle njenog bekstvaVolfgang Prikoli je izvršio samoubistvo ubzo posle njenog bekstva
Ispričala je i da Priklopil nikada nije imao devojku i planirao je da je oženi kada se ona zaljubi u njega. "Sve što više saznajem o njemu, pomaže mi da shvatim njegove namere" opisala je Kampuš.

Više puta je bila optužena da nije iskoristila prilike da pobegne od Priklopila, jer je prema njenim rečima, išla u kupovinu zajedno sa njim, a jednom prilikom su čak išli na skijanje. "To su bile godine pritiska, bilo je to poput unutrašnjeg zatvora, koji mi nije omogućavao da pobegnem. Bio je to čist strah".

Neki političari i advokati veruju da je Priklopil imao saučesnika i da Kampuš krije pravu istinu. "Za mene, ovo je izuzetno teško da slušam, jer sam često na ivici da se preselim negde ili izvršim samoubistvo" zaključuje Nataša.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.