Reklame


Prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića tokom posete Berlinu za medijski nastup obučavao je Kristijan Mozer, ekspert za medije i nekadašnji PR kancelarke Angele Merkel, piše "Blic".
Iako je i sam Vučić verovatno mislio da posle dvadesetogodišnjeg iskustva u političkom životu nema onoga što ne zna, čovek koji je nekada stajao iza svakog pojavljivanja u javnosti najmoćnije žene na svetu otkrio mu je još poneku tajnu.

Vučić je dobio smernice o tome kako da se ponaša u javnosti, a kako prilikom gostovanja u medijima, prenosi beogradski dnevni list.

"To je bio pravi trening, u televizijskom studiju, sa reflektorima, kamerama i škakljivim pitanjima. Mozer i Vučić zatim su odgledali snimak i tražili zamerke", rekla je za "Blic" jedna od osoba koje su prisustvovale treningu.

Prvo pitanje koje je čuveni medijski ekspert postavio Vučiću je "da li bi on verovao čoveku na snimku".

"Zamerka se odnosila na pogled u toku trajanja intervjua, koji mora da bude gore, u visini kamere, a ne u pod, što Vučić ponekad radi. Takođe, prvi potpredsednik Vlade je
dobio savet da govori glasnije", kaže sagovornik Blica.

Kada je reč o ozbiljnim razgovorima, kao što su problem Kosova ili EU, s evropskim i svetskim zvaničnicima, sugerisano mu je viđenje situacije iz ugla "malog čoveka" da bi dočarao sagovorniku šta bi bilo koji pomak, na primer u evropskim integracijama, značio za obične ljude.

(MONDO, na slici Vučić tokom razgovora s novinarima u Berlinu, Beta/Ministarstvo odbrane)

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.