Reklame


Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) završena je danas nešto posle 11 sati u sedištu stranke u Beogradu. Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je posle sednice da bi SNS u ovom trenutku izbori najviše odgovarali, ali su joj pre svega važniji interesi Srbije i naroda.
- Zbog afere Šarić neće biti raspisani vanredni izbori, ali će odgovarati svako ko je počinio krivično delo, bez obzira na ime i funkciju. U ovom trenutku važniji su nam interesi države i naroda i nikada neće biti izbora koji će zavisiti samo od nas već od celokupne atmosfere, pre svega od onoga što se u društvu dešava. Za nas je najvažnije da nastavimo rad na izvlačenju Srbije iz krize, na dobijanju datuma pregovora, privlačenju investicija", rekao je Vučić.


 On je dodao da je Predsedništvo SNS donelo danas tri zaključka, među kojima je i da će nadležni organi u skladu sa zakonom preduzeti sve mere na rasvetljavanju krivičnih dela u korupciji, bez obzira o kome se radi, jer kako je naglasio, nema zaštićenih.
Upitan kako će vlada nastaviti da se bori protiv kriminala i korupcije ako je vodi premijer za koga se sumnja da se sastajao sa članovima Šarićevog klana, Vučić je odgovorio da postoje institucije i tužilaštvo koje rade svoj posao.

- SNS neće odustati od principa da nema zaštićenih bez obzira na funkciju koju neko obavlja i da li se preziva Vučić ili NIkolić. Namerno nisam pomenuo neka druga prezimena - naveo je Vučić.

Kao treći zaključak Vučić je naveo da je još jednom poduvčeno da građjani teško žive, da je neophodno da se privuče mnogo više investicija, ali i da je aktuelan vlada imala mnogo više uspeha u prethodnih šest meseci od svih prethodnih vlada.

 

Za Dačićev sastank sazanao pre nekoliko dana


Vučić je rekao da bivši šef Nacionalnog saveta za bezbednost i sadašnji potpredsednik DS-a Miodrag Rakić i Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, nisu počinili krivično delo.

"U profesionalnom smislu nemam šta da zamerim Rakiću, ali u političkom imam nekim drugima. Znali su za Dačićeve kontakte sa Radulovićem, ali su ipak hteli da prave vladu sa njim", naveo je on.


Vučić je rekao da o sastancima premijera Srbije Ivice Dačića sa članom klana Darka Šarića nije bio obavešten do pre nekoliko dana.
- SNS oko toga ništa nije znao, a o sastancima Dačića i Radulovića sam saznao pre nekoliko dana - rekao je Vučić.

"Iznenadili biste se kada biste videli ko se sve sa kim sastajao"


Lider SNS je, međutim, uz izvinjenje, novinarima uskratio odgovor na pitanje da li bi i on pregovarao sa Dačićem o formiranju vladajuće koalicije da je letos imao ta saznanja.  On je naveo da je na poslednjem sastanku sa Dačićem od njega dobio objašnjenje koje je premijer ponudio i javnosti - da prilikom tih susreta nije bilo reči ni o kakvim poslovima.

- Iznenadili biste se kada biste videli ko se sve sa kim sastajao, ali to nje moj posao, moj posao je da utvrdim ko je činio krivično delo - rekao je Vučić, objasnivši da, po prirodi svog posla, ima više informacija nego većina građana ali da on ne želi da zloupotrebljava svoj položaj plasirajuće te informacije u javnost.

"Teško je raditi u ovakvoj atmosferi"
Aleksandar Vučić je rekao i da je "teško raditi u ovakvoj atmosferi, kao i da niko ovde nije ni srećan ni radostan".
- Situacija svakako nije prijatna - odgovorio je on na pitanje da li je Vlada stabilna.
Upitan ima li poverenje u Dačića, Vučić je odgovorio da kada je pravljen koalicioni sporazum između SNS i SPS nije bilo istorijskog pomirenja, niti se je bilo ljubljenja i grljenja.

- Mislim da je Vlada obavila značajan posao za zemlju -  rekao je Vučić i naglasio da je Vlada, na čijem je čelu Dačić, napravila višestruko bolji posao od prethodne.

- Naši lični odnosi ni za koga u Srbiji nisu važni i ne mislim da bilo koga treba da brinu - rekao je Vučić.


Knežević: Neće biti izbora 
Goran Knežević 
Potpredsednik Srpske napredne stranke Goran Knežević izjavio je juče da vest da se premijer Srbije Ivica Dačić 2008. dva puta sreo sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, neće bitnije uzdrmati Vladu Srbije, niti će dovesti do prevremenih parlamentarnih izbora.

Knežević je u izjavi Danasu, objavljenoj na sajtu tog lista, rekao da građani od vlade očekuju konkretne poteze na rešenju ekonomskih i socijalnih pitanja, a do toga se ne može doći raspisivanjem izbora.


- Eventualni politički problemi biće rešavani u hodu, a borbu protiv korupcije neće ništa zaustaviti i, naravno, neće biti zaštićenih - rekao je Knežević.

Drecun: Izbori će biti ako nas koalicioni partner bude kočio


Milovan Drecun
Član Srpske napredne stranke Milovan Drecuna izjavio je danas da za sada nema razloga za vanrednim izborima, ali je istakao da ta situacija može brzo da se promeni ukoliko se pokaže da koalicioni partner ne može da prati
reforme koje sprovodi njegova stranka.

On je rekao da je SNS do sada pokazala potpunu posvećenost borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i da ih je u toj borbi do sada pratio koalicioni partner (Socijalistička partija Srbije).

Ukoliko se ispostavi da za SPS ipak ima nedodirljivih, Drecun ne odbacuje mogućnost izbora.

- Svim svojim kapacitetom SNS pokazuje da želi prosperitet države i društva. Borba protiv korupcije i kriminala je izuzetno važna, ali ako koalicioni partneri ne mogu da nas prate ili nas koče, onda bi se otvorilo pitanje eventualnih izbora - rekao je Drecun za RTS.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.