Reklame


Husein Bosnić,vođa vehabijske zajednice u BiH poručio je da Srbima i Hrvatima treba oduzeti deset odsto imovine, kao što su to radila Osmanlije.
Vehabije iz BiH: Srbi i Hrvati da plate harač da ih ne bismo dirali
Kako prenosi Dnevni avaz, vođa vehabijske zajednice,  poznatiji kao Bilal, u svojoj propovedi koja je objavljena na Jutjubu, rekao je istomišljenicima da ne smeju da "diraju čast i da prolivaju krv Srba ili Hrvata", ali ako su oni "pod okvirom islama".
"I njegove obaveze prema takvim povlasticama, koje on ima u našem društvu, jeste samo da bude lojalan i da jednom u godini, ako bude imao mogućnosti, odvoji onoliko koliko halifa odredi, kao što su Osmanlije odredile Srbima - deset odsto", poručio je Bosnić u svojoj propovedi.

Na snimku se može videti da on kaže da Srbi i Hrvati mogu biti mirni i da on lično nema nikakav problem da mu prvi komšija bude jevrej, Srbin ili Hrvat.
Bosnić u svojoj propovedi govori i o mnogim drugim stvarima, između ostalog o čistoći, napadima Francuza na Alžir, nevernicima, Sudu za ljudska prava u Strazburu.
Kako pišu banjalučke "Nezavisne novine", predsedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost parlamenta BiH Duška Majkić je tim povodom ocenila da je za bezbenosne stručnjake ovde sve jasno. 
"Vehabije ne poštuju ovaj sistem, ovu državu. To što je on rekao predstavlja kršenje Ustava i zakona ove zemlje. Bilo je nužno da policija već ispita šta se dešava u tim tipičnim zajednicama gde oni žive i da javnost bude mirna ako se tamo ništa ne dešava. Suviše podataka govori da je ipak potrebno biti oprezan", ocenjuje Majkićeva. 

Eksperti za bezbednost kažu da je cilj vehabija da se društvo privikne "na moguću neslobodu u kojoj će morati da živi". "Biti musliman tipa Bilala Bosnića znači živeti u kalendaru koji kasni 700 godina. To što je rekao je preteća poruka, koja ruši ustavni poredak ove zemlje, ali i zagovaranje verske države i zagovaranje diskriminacije nemuslimana", smatra ekspert za terorizam Dževad Galijašević. 

Nije ovo prvi ispad Bosnića, na čijim su se hutbama ranije mogle čuti i druge preteće reči. "Znajte, tek je počelo da se krvari i neće stati, Alah najbolje zna, dok god ne dodje pobeda islama. Znači, treba svi da se mobiliziramo, treba svi da stanemo u odbranu islama.... ", govorio je ranije Bosnić, podsećaju mediji u BiH.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.