Reklame


Nataša Haris, dugogodišnji zavisnik od "Koka Kole", umrla je zbog prekomerne upotrebe ovog popularnog pića, zaključak je islednika koji je bio zadužen za utvrđivanje uzroka smrti tridesetogodišnjakinje.

Nataša Haris
Nataša Haris | Foto: Screenshot sa sajta
Pokojna Novozelanđanka Nataša Haris (30) dnevno je pila čak 10 litara koka-kole, pa je u organizam unosila duplo više od maksimalne preporučljive doze kofeina i 11 puta više šećera nego što se preporučuje. Harisonova je umrla pre tri godine, pošto joj je otkazalo srce.

Kompanija "Koka-kola" tvrdila je da je nemoguće dokazati da je njihov popularni napitak doprineo smrti Novozelanđanke.
Majka osmoro dece, Harisonova je godinama bila lošeg zdravlja, a njena porodica tvrdila je da je bila "zavisnik od koka-kole" i da se tresla kad nema njenog omiljenog pića.
On je izračunao da se ispijanjem 10 litara "Koka-kole" u organizam unosi kilogram šećera i 970 miligrama kofeina, prenela je TV Novi Zeland.
- Činjenica da joj je pre nekoliko godina povađeno nekoliko zuba, pošto su, kako veruje porodica, propali zbog koka-kole, kao i to što je najmanje jedno njeno dete rođeno bez zubne gleđi, ona i porodica trebalo je da protumače kao upozorenje - naveo je u saopštenju islednik.
Prevelika doza koka-kole uticala je na srčanu aritmiju!
Ispijanje velikih količina "Koka-kole" predstavljalo je "značajan faktor" smrti 30-godišnje žene na Novom Zelandu, saopštio je islednik Dejvid Krirar, pojasnivši da je prevelika doza tog pića uticala na njenu srčanu aritmiju.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.