Reklame


Bivši američki specijalac Kris Kajl, koji se proslavio napisavši knjigu "American Sniper", o svojim iskustvima kao snajperiste u ratovima, ubijen je zajedno sa još jednim čovekom na strelištu u Teksasu.
Bivši američki specijalac Kris Kajl ubijen je na strelištu u Teksasu
Kako danas pišu teksaški listovi Star telegram i Empajer tribjun, Kris Kajl (38) i drugi muškarac pronađeni su u subotu mrtvi na strelištu u mestu Glen Rouz.

Očevici su rekli šerifovim istražiteljima da je naoružani čovek otvorio vatru na njih dvojicu a zatim pobegao sa mesta zločina u pikapu koji je pripadao jednoj od žrtava, piše Star telegram, koji izlazi u teksaškom gradu Fort Vort.

U međuvremenu, u vezi sa dvostrukim ubistvom, jedan 25-godišnjak je priveden u mestu Lankaster, jugoistočno od Dalasa, i očekuje se da će protiv njega biti podignute optužnice. Ime druge žrtve za sada nije objavljeno. Mesto Glen Rouz se na 128 kilometara jugoistočno od Dalasa u Teksasu.
Kris Kajl je napisao svoje memoare "American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History" (Američki snajper: Autobiografija najsmrtonosnijeg snajperiste u vojnoj istoriji SAD)

Kris Kajl je u svojim bestseler memoarima opisao kako je odstrelio više od 150 ljudi u ratovima od 1999. do 2009. godine.

Bivši guverner Minesote i bivši profesionalni rvač Džes Ventura tužio je Kajla jer je ovaj napisao u knjizi da ga je 2006. godine udario pesnicom u kafanskoj tuči zbog "nepatriotskih komentara". Ventura tvrdi da do udarca nikada nije došlo, da ga je Kajl u knjizi oklevetao, narušio njegovu privatnost i na taj način se "nepravedno
obogatio".

Kajl je zatražio od suda da odbaci Venturine navode kao neosnovane. Međutim, federalni sudija je imao drugačije mišljenje i zakazao je suđenje za 1. avgust ove godine. Smrću snajperiste, ovo sudski spor je stavljen ad akta.


0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.