Reklame


Danica Ćirković (24) iz Kragujevca preminula je danas u podne u Kliničkom centru čekajući da se dobrovoljnim prilozima prikupi potrebnih 130.000 evra za transplataciju srca u inostranstvu, jer država ne finansira ovakve operacije.

Danica Ćirković
Danica Ćirković
Vest o smrti mlade apsolventkinje Ekonomskog fakulteta iz Kragujevca, kojoj je ostalo svega četiri ispita do diplome, potvrđena je iz Kliničkog centra Kragujevac. Njena prvobitna bolest, zadebljanje srčanog mišića, naglo se pogoršala pre šest meseci i njeno srce je funkcionisalo sa svega 15 odsto kapaciteta.
- Danica je izgubila bitku sa vremenom. I pored preduzetih svih mogućih mera lečenja i velikih napora specijalističkog tima Klinike za kardiologiju, Danica je danas oko podneva preminula zbog srčane slabosti izazavane urođenom kardiopatijom - saopšteno je iz Kliničkog centra.
Danica je bila prva na listi za transplataciju Kliničkog centra Srbije, ali da bi otišla na operaciju u Beč, Grac ili Minhen bilo je potreban novac koji njena porodica nije imala. Otac Vlastimir je radnik u „Zastava oružju“ a majka je nezaposlena. Obratili su se ljudima dobre i za rekordno kratko vreme skupljeno je 112.000 evra.
Na žalost, Daničino srce nije izdržalo da se prikupi dovoljno novca i da otputuje na transplantaciju. Svi zakazani humanitarni koncerti u Kragujevcu i aukcije slika za Daničino srce danas su otkazani.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.