Reklame


Prosto kao pilotiranje avionom! Pored služenja kafe i obaveštavanja putnika kako da koriste pojaseve za spasavanje, J. E., naša stjuardesa u niskotarifnoj aviokompaniji “Viz er”, sudeći prema fotografijama objavljenim na “fejsbuku”, okušala se i u pilotiranju!

Stjuardesa
Stjuardesa za komandama aviona, a gde je pilot? Možda glumi fotoreportera
Da li je na ovaj način nestašna stjuardesa ugrozila bezbednost putnika i hoće li neko za to preuzeti odgovornost, juče nismo mogli da saznamo u predstavništvu ove istočnoevropske kompanije u Srbiji.

Papreni pozivi za „Viz er”

Želeći da dobije komentar, “Alo!” je juče u više navrata pozvao predstavništvo “Viz era” u Srbiji. Svaki put centrala nas je obavestila da se pozivi naplaćuju 59 dinara po minutu, a za pozive iz mobilnih mreža tarife su skuplje i zamolili nas da sačekamo. Nakon tačno pet minuta veza se prekidala, zbog čega smo bili prinuđeni da zovemo ponovo, pa ispada da su nas ovi pozivi koštali skuplje nego avio-karta.
- Dotična stjuardesa je neka vrsta ambasadora te kompanije. Pronašao sam je na “fejsbuku” i sprijateljio se sa njom. I onda je usledio šok. Među njenim fotografijama sam video jednu na kojoj tokom leta sedi na levom sedištu u kokpitu. Kapetanovom sedištu! Očigledno je da se fotkala tokom leta, jer se na fotografiji kroz prozor aviona vidi da su okolo oblaci - poručio je jedan od nezadovoljnih putnika na portalu “wizzairsucks”, na kojem putnici objavljuju negativna iskustva sa tom kompanijom.

- Šta bi se desilo da se u momentu dok se ona slikala desila iznenadna turbulencija ili, ne daj bože, neki ozbiljniji incident sa letelicom?! Ko bi kontrolisao avion i spasao 180 putnika?! - dodaje posetilac ovog portala.
Kako “Alo!” saznaje, ovo nije prvi put da u kompaniji “Viz er” nestručna lica sednu u fotelju pilota.
 
- Nedavno je jedan od starijih kapetana otpušten pošto se putnik takođe putem društvene mreže hvalisao da je tokom poletanja sedeo na mestu kopilota - objašnjava naš izvor.

Inače, prema pravilu “sterilnog kokpita”, pilotima je ne samo strogo zabranjeno da na visinama do 10.000 stopa (šire faze poletanja i uzletanja) bilo koga puštaju da se zadržava u kabini već i da razgovaraju o bilo čemu što nema veze sa samim letom.

Zanimljivo je i da se stjuardesa J. E. na “fejsbuku” otvoreno hvalila kako je 14. januara oborila lični i, kako je rekla, legalni rekord na dužnosti. Ni u “Viz eru”, ni od J. E. juče nismo uspeli da dobijemo komentar povodom ovog nesvakidašnjeg slučaja.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.