Reklame

Savremeni srpski vlastodršci, odlikuju se psećom odanošću prema američkim imperatorima i njihovim satelitima na Balkanu. Ovakva psihologija „krasi“ i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i njegovog „demokratskog idola“ Miodraga Rakića, koji svakog dana dokazuju da je Srbija država primitivne vladavine interesnih grupa, a ne država reda i zakona. Međutim, i Vučić i Rakić zaboravljaju da su svi oni koji su izdajnički služili interesima SAD, a pritom pljačkali svoju zemlju, ružno završili. Uprkos tome, Vučić uredno sprovodi strategiju šefa političkog odelenja ambasade SAD u Beogradu, Metju Palmera, da državu preda u ruke zemljama islamskog fundamentalizma, u kojima vlada šerijatsko pravo.

U Srbiji vlada potpuni haos, a njene vođe rasprodaju preostale resurse. Dokle?

Pre mesec dana jedan nemački list je objavio tekst o Srbiji u kome se tvrdi da, kada bi dva tenka sa Kosova krenula prema Beogradu, mogli bi da dođu do Niša, a da niko od srpskih bezbedonosnih snaga i ne pokuša da ih zaustavi!


Nažalost, tvrdnja nemačkih novinara je potpuno tačna, a i budžet Srbije za 2013. godinu pokazuje da vlast predviđa unutrašnje sukobe, a ne spoljnu agresiju. Za policiju je planirano izdvajanje veće od onog za nove investicije, ili za poboljšanje stanja u agraru, ali veći deo para ne odlazi na poboljšanje standarda zaposlenih, već na nabavku novih sredstava prinude kojima će nasilno biti razbijanje demonstracije gladnog naroda.

Ministarstvo odbrane ima 25.565 osoba u stalnom radnom odnosu i 10.435 ljudi zaposlenih na određeno vreme, što zajedno čini 36.000 zaposlenih. Sa druge strane, Ministarstvo unutrašnjih poslova ima ukupno 49.365 zaposlenih i skoro svi oni, sa izuzetkom njih 23, za stalno zaposleni. Ovom broju treba dodati još 2.050 osoba stalno zaposlenih u Bezbednosno informativnoj agenciji. Za policiju je planiran izdatak od 70.733.603.000 dinara, a za Ministarstvo odbrane samo 58.076.547.000 dinara. Ovo ukazuje na to da će daleko vrednija oprema biti isporučena policiji, dok će vojska morati da se zadovolji korišćenjem već prevaziđenog i dotrajalog naoružanja, jer za značajnije nabavke novog, u budžetu jednostavno nema para.

Budžet za 2013. godinu ukazuje na sve slabosti srpske privrede, delimično nasleđene od ranije, a dobrim delom proizašle i iz politike aktuelne vlasti. Dolaskom DOS-a na vlast, započela je pljačka državne imovine, i zastrašujuće pljačkanje vojne imovine. Ratni oficiri su penzionisani, pohapšeni, stavljeni su pod istragu… Dok se ratna veština i strategija koju je srpska vojska primenila u ratu sa NATO-alijansom izučava na značajnim vojnim akademija, srpski oficiri su od strane DOS-ove vlasti stavljeni na stub srama.

Ali, čerupanje srpske armije, uništenje njene vojne moći i oficirskog kadra, počelo je 2003. godine kada je za ministra odbrane postavljen Boris Tadić. Na tom položaju zamenio ga je kum Dragan Šutanovac, a Boris je, kao predsednik Srbije, nastojao da Srbiju ostavi bez vojne doktrine i vojske. Vojnu imovinu, kasarne, poljoprivredna dobra, naoružanje i municiju, Dragan Šutanovac je, uz punu saradnju sa Stevanom Nikčevićem, direktorom SDPR-a, opelješio poput roja skakavaca, stavljajući i sebi u džep nekoliko stotina miliona evra! Vojska Srbije je danas nalik jačem lovačkom društvu.

Ponizno služenje američkoj administraciji

Prošlog meseca austrijska vlast organizovala je referendum kojim je pitala sopstveni narod da li se slaže sa njenim predlogom da se u Austriji ukine obavezni šestomesečni vojni rok, te da se njena vojska u potpunosti profesionalizuje.

Referendum je i uspeo i nije uspeo. Uspeo je jer je na njega izašlo više od 50 odsto punoletnih građana. Nije uspeo jer su građani većinom glasali protiv predloga Vlade da se ukine obavezni vojni rok i da vojska postane profesionalna tj. plaćenička.

U Srbiji je, bez referenduma, dekretom ministra Šutanovca ukinuto obavezno služenje vojnog roka. Vojska Srbije je profesionalizovana, mada u državnom budžetu, koji je presušio kao suva drenovina, nema para za profesionalnu vojsku. Očekujući podršku od SAD, nakon ponovnog uspostavljanja diplomatskih odnosa, DOS-ova vlast, a čelu sa premijerom Zoranom Živkovićem, prodala je američkim kompanijama, za smešne iznose, Železaru Smederevo i Duvansku industriju Niš.

U Smederevu je američka kompanija topila srpske tenkove, topove i teška naoružanja, jer je prethodno Vlada Srbije naterana da uništi najveći deo savremenog teškog naoružanja. Američke kompanije, nakon uspostavljanja diplomatskih odnosa, opelješile su Srbiju za preko dvadeset milijardi evra! Posleratni ambasador SAD-a u Srbiji Wilijem Bil Montgomeri ponašao se u Srbiji kao Pontije Pilat. Stepen njegove korupcije i arogancije na Balkanu bio je neizdrživ, i američka administracija bila je prinuđena da ga prevremeno penzioniše.

Dolaskom Borisa Tadića na čelo Srbije, njegova Demokratska stranka je odlučila da se stavi na raspolaganje američkoj administraciji. Preko tadašnjeg guvernera države Ilinois, Roda Blagojevića, a u režiji sekretara ambasade Srbije u Vašingtonu Vladimira Petrovića, koji je bio i sekretar guvernera Blagojevića, sa 50 miliona dolara, u kešu, srpska ambasada je podržala izbor Baraka Huseina Obame za predsednika SAD-a.

Američki Federalni istražni bro sproveo je akciju u kojoj je uhapšen guverner Blagojević, a potom osuđen na 14 godina zatvora. Vladimir Petrović je izbegao hapšenje, iako je američki državljanin, jer ga je štitio diplomatski imunitet. I dok je srpska vlast ponizno služila američkoj administraciji, ona je, sasvim javno, radila protiv interesa Srbije, što je i navela u javno objavljenom prioritetu svojih nacionalnih interesa, jer je priznavanje nezavisnosti Kosova i njegovo članstvo u Ujedinjenim nacijama među najvažnijim zadacima američke spoljne politike. Nakon prošlogodišnjih izbora, kada je, neočekivano, Boris Tadić je izgubio vlast, kao i njegova Demokratska stranka, a Evropska unija je odmah objavila da se od novih vlasti očekuje da pokrenu najodlučniju borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Prema podacima iz Evropske unije, u Srbiji su za proteklih deset godina “nestalo“ više od 70 milijardi evra! Opljačkani su fondovi, banke, državna preduzeća, bolnice, klinički centri, kreditne linije, pomoć koja je dolazila iz evropskih država. Samo se glavarima Demokratske stranke pripisuje da su, sa državnih funkcija, korupcijom i kriminalom, opljačkali Srbiju za preko 50 milijardi evra.
Ali…

„…Isplati me, isplati me!“

Čim je Ivica Dačić saopštio da će ući u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, a predsednik Nikolić mu dao mandat, potpredsednik SNS-a, Aleksandar Vučić je, smrtno ljutit i besan, saopštio da formiranje Vlade neće biti brzo, ni lako! Njegovo opako držanje nije slutilo na dobro, jer se on, ne objasnivši zašto, odmah uputio, kao navodni kandidat za potpredsednika Vlade Srbije u Vašingtonu! Primljen je u Stejt departmentu, od nižerazrednih službenika, i tim povodom je gospodin Vučić od Vlade SAD-a zatražio “velike investicije za Srbiju“! Barem zvanično mu je saopšteno, ako on to već nije znao, da američka vlada nema novca za investiranje, to odobrava Kongres, a upućen je da novac traži od Vlade Ruske federacije. Otkud putovanje potpredsednika SNS-a u Vašington, pre formiranja srpske vlade?

Bivši predsednik Boris Tadić izjavio je da je na njegovu inicijativu formirana i Srpska napredna straka, jer je DS-u, navodno, trebala jača opoziciona stranka.

Upućeni tvrde da je Srpska napredna stranka formirana po nalogu iz Vašingtona, od najkriminalnijeg dela Srpske radikalne stranke, prethodno debelo plaćena. Pretpostavlja se da su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, preko Miodraga Rakića, šefa kabineta Borisa Tadića isplaćeni u kešu, a i na inostrane račune, u iznosu od oko 100 miliona dolara! Satelitska stranka – Srpska napredna stranka, dobila je, odmah po osnivanju, prokonzula!

Glavni savetnik stranke postao je penzionisani američki ambasador Vilijem Bil Montgomeri! Kasnije će general Božidar Delić, koji je zajedno sa Nikolićem i Vučićem bio osnivač SNS-a potvrditi da nije mogao da dobije status stranke, jer ni godinu dana, po osnivanju, nije preveden sa engleskog jezika! Ko je naprednjacima pisao statut stranke? Očigledno, Srpska napredna stranka, čiji su lideri bili obična služinčad režima Borisa Tadića, dobili je namesnika iz Vašingtona!

Gospodin Montgomeri je američki kurvin sin, kako bi to oni sami rekli za korumpiranog čoveka, koji je od Hrvata dobio kuću na moru, u Cavtatu, od Bugara vilu na crnomorskom primorju, a od Mila Đukanovića je tražio deset miliona – „isplati me, isplati me,“ -vikao je na njega na aerodromu u Tivtu, pred zaprepašćenim putnicima!

Lobiranje u SAD-u nije zabranjeno. Budući da penzionisani ambasador nije zvanično poželjan u Stejt Departmentu, on je za posrednika u kriminalnom šurovanju sa Srpskom naprednom strankom, koja je sada na vlasti, prepustio, tvrde upućeni, još uvek aktivnom diplomati Metju Palmeru.

Sa gospodinom Palmerom, Aleksandar Vučić se nezvanično sreo i prilikom pomenute posete Stejt Departmentu, što javnosti nije saopšteno. Naime, Vučić je od gospodina Palmera, inače člana Demokratske stranke SAD-a, dobio precizne instrukcije za svoju destrukciju u novoj Vladi Srbije. Njemu je gospodin Palmer obećao punu zaštitu od krivične odgovornosti, jer je raspolagao računima i isplatama za njega i Tomu Nikolića, koju je vršio, snimajući ih, Miodrag Rakić, šef kabineta Borisa Tadića. Ali, Vučić je već bio “prezadužen“ do guše!

U predizbornoj kampanji, ne očekujući da će doći na vlast, a da Tomislav Nikolić neće pobediti Tadića, Aleksandar Vučić je uzimao milionske “akontacije“ na ime podrške budžetu stranke, koji je završio u njegovom džepu! Od biznismena Stanka Subotića, osuđenog u Srbiji zbog, navodne, zloupotrebe položaja, a da dve godine nije odlučeno po žalbi, Vučić je uzeo milionske donacije, obećavši da će uhapsiti Miroslava Miškovića i Milana Beka, koje je gospodin Subotić optuživao za svoju nesreću, da će sve one iz Demokratske stranke kojima je morao da plaća desetine miliona mita, takođe procesuirati. Putovao je i u Španiju da uzme dobre pare od Slobodana Radulovića, koji je, takođe, u bekstvu. A platio je i Sreten Jocić- Joca Amsterdam, da se pošteno procesiura i oslobodi, za sve je očiglednije, lažne postupke…

Ipak, gospodin Vučić, “pun obaveza“, a naročito prema Miodragu Rakiću, bivšem šefu kabineta Borisa Tadića, nije smeo da promeni nijednog sudiju, nijednog tužioca…A oni još slušaju gospodina Rakića, koji je ove korumpirane i nemoralne ljude i postavio na te pravosudne funkcije.

Glava na panju, noga na Banani

Aleksandar Vučić pokušava da uhapsi Milana Beka, koji je bio i finansijer Srpske napredne stranke, ali su otpori i u SNS-u veliki. Kada je gospodin Beko posle šestočasovnog ispitivanja pušten iz policije, a Vučićeva službena glasila najavila njegovo brzo hapšenje, oglasila se guverner Narodne banke Srbije, i potpredsednica SNS- a Jorgovanka Tabaković rekavši da “…Beko zna da se obezbedi, on ne gazi na trulu dasku, stradaće oni oko njega“! Vučić je bio besan, zapretivši da političari, misleći na Jorgovanku, ne mogu odlučivati ko će biti uhapšen, poručujući da o tome isključivo odlučuje Miodrag Rakić, čija naređenja on sprovodi.

Aleksandar Vučić je na konferenciji za štampu u Vladi Srbije održanoj 6. februara 2013. godine rekao “…da je pošteno je reći da je bilo pojedinaca kao što je Miodrag Rakić koji su stavljali glavu na panj u borbi protiv organizovanog kriminala“, dodajući da zato i pita Rakićevog bivšeg šefa gde je danas Miša Banana, jedan od vođa u Šarićevom klanu“.

On je na konferenciji za štampu rekao da „današnja akcija Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal pokazuje da u Srbiji rade institucije“.

Naime, tog dana je tužilac bez ograničenja mandata Miljko Radisavljević, preko svog zamenika, naložio prikupljanje potrebnih podataka o navodnom učešću srpskih političara u poslovanju sa Darkom Šarićem. Pet godina je to znao, ali nije smeo od Miodraga Rakića da zucne!

Da li Metju Palmer rukovodi istragama u Srbiji? Naime, prema izveštajima iz Evropske unije, samo su čelni ljudi Demokratske stranke u proteklih deset godina pokrali preko 50 milijardi evra! Aleksandar Vučić ih amnestira! Ni reči o tim pljačkama. On navodi istrage na Ivicu Dačića i njegove saradnike. I to takvom prljavom i žestokom kampanjom, da je to nezabeleženo u istoriji!

Ali, dugovanja Aleksandra Vučića su sve veća. Hiljade simpatizera SNS-a dalo je ovom čoveku novac za kampanju, ali mu se izgubio trag. A oni si ostali prevareni, razočarani, a i podzemlje je sve nervoznije, i sprema se za naplatu. Za to i gospodin Vučić, izjavljujuje da se ne boji za svoj život, jer su mu deca odrasla i može da umre!
Od kada je postao prvi potpredsednik Vlade Srbije, ministar odbrane i neustavni koordinator svih službi bezbednosti, gospodin Vučić je pretvoren u toalet papir, kojim se briše Miodrag Rakić, sada potpredsednik DS-a i politički savetnik američkog ambasadora u Beograda, Metju Palmer.

Ko je, ustvari, gospodin Palmer?

U Beograd je došao kao tridesetogodišnji doktor ekonomije, u Političko odeljenje Ambasade SAD-a u Beogradu. Krajem osamdesetih godina družio se sa srpskim intelektualcima, bio je rečit, dobro je govorio srpski. Imao je, skroz Le penove poglede na politiku. Novi svetski poredak opisivao je prijateljima kao borbu bele rase da se održi u životu, pominjući dogovor Mihaila Gorbačova i Džordža Buša Starijeg 1971. godine, kada su američka CIA i sovjetski Politbiro u strateškoj razmeni podataka došli do saznanja da će bela rasa nestati, a naročito Evropa, jer na njoj počivaju dva protivurečna socijalna sistema.

Konferencija KEBS-a u Helsinkiju imala je za cilj da udari temelj novom svetskom poretku, a osim svih evropskih država, na samitu su učestvovali, a i da su članice OEBS-a SAD-e i Kanada!

Gospodin Palmer je imao originalne ideje svoje službe, kako da se reši problem Albanaca, odnosno njihovih intelektualaca, koji uče škole i studiraju na fakultetima u Prištini na albanskom jeziku. SAD je predlagao Slobodanu Miloševiću da država organizuje agenciju za posredovanje u zapošljavanju i da nekoliko desetina stručnjaka- Albanaca sa Kosova pošaljemo u iseljeništvo, u SAD, i tako splasnu tenzije nezaposlenih Albanaca, koji zbog lošeg obrazovanja i nepoznavanja tehničke terminologije, nisu u bivšoj SFRJ mogli naći posao.
Gospodi Palmer se oženio u Beogradu, srpskom državljankom, a kum na venčanju bio mu je tadašnji dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Miša Petrović!

Iz Beograda je Palmer otišao na službu u Bugarsku, na njegovo mesto postavljen je njegov kum Robert Norman, koji se oženio Dubravkom, koja je po narodnosti Hrvatica. Gospodin Norman je bio sklon čestim opijanjima, loše se ponašao na Kosovu, i tadašnji šef misije Ričard Majls predlagao je da se gospodin Norman vrati u Vašington, ali je njegov kum Metju Palmer, koji je postao visoko pozicioniran u obaveštajnoj službi Stejt departmenta, uspeo da ga zaštiti i penzioniše, a Normanova supruga je postala ambasadorka SAD- a u Vijetnamu.
Kada su naprednjaci izvršili državni udar, oktroišući Aleksandra Vučića za Gospodara Srbije, u Beograd je, na mesto šefa političkog odeljenja, vraćen i gospodin Metju Palmer.

Po dolasku u Vašington, Vučić je najpre referisao Palmeru o svojim aktivnostima, a i sada je često na instrukcijama.

Ono što gospodin Palmer traži od gospodina Vučića je koliko srpsko ministarstvo odbrane sarađuje sa ruskim, nalaže mu na koje sve načine da tradicionalne dobre odnose Rusije i Srbije prekine! Vučić mu je do detalja referisao o svom boravku i razgovorima sa Dimitrijom Rogozinom u Moskvi, kao i šta je sa njim razgovarao u Beogradu, terajući ga da na vulgaran način izigrava svaki dogovor o saradnji sa Rusima. Gospodin Vučić na takve korake primorava i ministarsku energetike i predsednika Nikolića.

Po nalogu Metju Palmera gospodin Vučić je odlučio da u Srbiju dovede najstrašnije islamističke države – Ujedinjene arapske emirate, u kojim vlada šerijatsko pravo, i u kojem se organizuju ćelije Al kaide. Umesto vojne saradnje sa Rusijom i evropskim državama, sklapamo saveze i ugovore sa Emiratima. Skandalozno je da je šeik El Zajed Vučiću poklonio tri blindirana vozila, kao i pušku-snajper koja je najskuplja na svetu. Primanje takvih poklona niko nije odobrio potpredsedniku srpske vlade.

Ali, tvrde upućeni, gospodin Palmer se obogatio. Šeik je i njemu poklonio čekove teške nekoliko miliona, a i albanski biznismeni, koji se bave prodajom praškastih proizvoda, iskeširali su gospodinu Palmeru milionske iznose, jer im je Palmer omogućio da kupe najplodniju zemlju u Srbiji, preko Ujedinjenih arapskih emirata.
Taj snažni zaokret Srbije, odnosno Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića prema islamističkim držvama sa šerijatsklim pravom, kao što su Ujedinjeni arapski emirati, islamistička Turska i Azerbejdžan, imaju za cilj da zauvek odvoje Srbiju od Evropske unije, i od raskomadane Srbije stvore bastion za delovanje Al kaide prema Evropi i prekidu plovnosti Dunavom, koji je žila kucavica za veliki broj evropskih država.

Zločinačka politika Metju Palmera, koji rukovodi spoljnom politikom Srbije, nije u saglasju sa novom politikom novog državnog sekretara. Jer, američki centri moći snažno pritiskaju raspolućenog, a ponekad i raspamećenog američkog predsednika Huseina Baraka Obamu, da se okani stvaranje islamskih država po svetu, jer Al Kaida i dalje kidiše na građane i imovinu SAD-a.

I dogovor između vlada Rusije i SAD-a ne predviđa postojanje i delovanje Metju Palmera. Za očekivati je da, nakon što FBI-a sprovede istragu o papirnatoj saradnji američkog diplomate sa islamističkim krugovima, gospodin Vučić ostane bez vodiča. A on samostalno ne ume ni odelo da obuče.

Skandalozna je i unutrašnja politika gospodina Vučića. Njom rukovodi njegov intimus Miodrag Rakić, bivši šef kabineta bivšeg predsednika Borisa Tadića. I gospodin Rakić je bio miljenik američke diplomatske obaveštajne službe. „Sve ćemo učiniti za vas, samo neka sve ostane za ovim stolom“, rekao je gospodin Rakić američkim diplomatama.

I dok je njegov predsednik tumarao belim svetom, izvinjavajući se za sve i svašta, što Srbi i jesu i nisu učinili, gospodin Rakić je stvorio pravu hobotnicu…

Zloupotrebljavajući položaj sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, čiji član nije bio, Rakić je, ponižavajući direktora srpske policije Milorada Veljovića, direktora BIA Sašu Vukadinovića, tajno pratio i uhodio desetine hiljada građana – biznismena, novinara, političara i njihovih porodica.

Sve podatke koje je dobijao od Veljovića i Vukadinovića, Rakić je koristio za reketiranje biznismena, banka, fondova i podzemlja. Desetak milijardi evra prošle su kroz Rakićeve ruke. On je postavio tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, rukovodio je Snežanom Malović i Slobodanom Homenom, a po svojom šapom je držao i Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca.

I ako je Demokratska stranka izgubila na izborima, Miodrag Rakić je, kao nerazdvojan Vučićev pratilac, odlučio da uz pomoć Vučića reketira svoje bivše partijske drugove, da očisti Demokratsku stranku i stane na njeno čelo, a onda zajedno sa Vučićem da vladaju sve dok građani Srbije ne likvidiraju.

Za zastrašujućom energijom Aleksandar Vučić sprečava da srpska policija dobije novog direktora, jer je Miloradu Veljoviću mandat istekao još pre dve godine, i po sili zakona bi morao u penziju. Veljović je služio Miodragu Rakiću, ali je sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Srbije Rodoljubom Milovićem, kome su ruke krvave do lakata, i koji je teško bolestan od koksaki virusa (a pije ujutru već od devet sati) stvorio jaku organizovanu kriminalnu grupu. Međutim, sindikati su na granici strpljenja, i moguće je očekivati otvorenu pobunu protiv raspada sistema u policiji.

Vučić je prvo krenuo na Veljovića, jer je pravio i njegov dosije, koji je rasprodao na više mesta, ali ga je Rakić izmarširao, tako da će Srbija i dalje ostati Veljović na mestu direktora. Većina policijskih uprava u Srbiji nema načelnike, tako da je bezbednost Srbije na najnižem mogućem stepenu.

Miodrag Rakić i Aleksandar Vučić se nadaju da će sa stotinama miliona evra moći da zbrišu u SAD. Zaboravljaju, međutim, da su svi oni koji su pseći služili interesima SAD, a pritom pljačkali svoju zemlju, završili na vešalima, ili sa metkom. Za očekivati je, ako na proleće dođe do ustanka u Srbiji, da će Ujka Sem prvo da žrtvuje Rakića i Vučića!

Dolazi Šojgu, a donosi li milijarde?

Vlada Srbije svesna da kreditima i rasprodajom nacionalne imovine država samo odlaže bankrot, tražila je pomoć od Ruske federacije.

-Rusi imaju plan vredan pet milijardi dolara. To je daleko više nego što smo tražili, kaže sagovornik Tabloida iz Nemanjine 11.

Neki od poslova za koje su Rusi zainteresovani su ranije pomenuta kupovina železare Sartid, fabrike vagona Kraljevo, ali i zajednički plasman roba na treća tržišta, kao što je izvoz Srpskih tenkova u Afriku.

-Da li će do realizacije poslova zaista i doći zavisi od naših političara, kaže naš izvor.

Na pitanje kako ćemo znati da li je Vlada kod Rusa dobila prelaznu ocenu on kaže:

-Ranije su najavili da ruski ministar odbrane Sergej Šojgu dolazi u Srbiju tokom 2013. godine. Ako Šojgu dođe do kraja marta, doneće sa sobom i ponudu za prve zajedničke poslove, kaže naš sagovornik.

On ponavlja da će u tom slučaju do kraja godine biti sklopljeni aranžmani vredni pet milijardi dolara. Na naše pitanje šta će biti ako Šojgu ne dođe do kraja marta, kaže:

-Nadam se da o tom scenariju nećemo morati da razgovaramo.

Hilari protiv Jevreja, šerijat protiv civilizacije

Doskorašnja državna sekretarka Sjedinjenih američkih država Hilari Klinton, uz prikrivenu podršku raspolućenog američkog predsednika Huseina Baraka Obame, snažno je podsticala islamističke pokrete u svetu, da krenu u džihad na bežbožnike, preteći, bez uvijanja, svima onima koji na bilo koji način osporavaju islam, ili dovode u pitanje ciljeve islamističkih pokreta, koji se zalažu za islamske države sa šerijatskim pravom.
Upućeni tvrde da je njena iznenadna ljubav prema Alahovim vernicima počela kada se njena kćerka Čelzi razvela od muža Jevrejina, nakon što je on, posle kraćeg vremena provedenog sa njom u braku, ustanovio da mu je životna saputnica lezbejka! To je toliko uvredilo gospođu Hilari, takođe lezbejku, da je rešila da se osveti jevrejskoj zajednici u SAD-u i Jevrejima u Izraelu. Napokon, pri kraju mandata otputovala je, tajno, prema Iranu, ali taj put je bio njena poslednja politička rola za islamiste.

Već dve decenije Saudijska Arabija i kraljevska porodica odvaja desetine milijardi dolara godišnje za podmićivanje američkih državnih zvaničnika, što se u ovoj zemlji zove lobiranje.

Saudijska Arabija je bastion marka i zla, u kojoj Al Kaida ima sigurno utočište, zemlja iz koje u svet kreću organizovane grupe ćelija Al Kaide, spremne da se osvete bezbožnicima.

U Saudijskoj Arabiji se sudi po šerijatu, građanima se odsecaju ruke, noge, uši, kamenuju do smrti, javno vešaju… Svako ko nije islamske vere u Rijadu je nepoželjan. Šerijat se primenjuje u svim državama, u koje su sebe proglasile za islamske republike. Saudijska Arabija je strateški saveznik SAD-a, zemlje u kojoj su demokratske institucije i javno mnjenje, ipak, posvećeni slobodama i pravima čoveka, čak do najviših standarda. Agresivna politika doskorašnje državne sekretarke za spoljne poslove počeće brzo da se zamenjuje saradnjom sa sekluarnim državama.

A kakvo je stanje u državama sa šerijatskim pravom, govore i ovakve vesti: Saudijski sveštenik do smrti mučio i silovao petogodišnju ćerku, pa pušten uz novčanu kaznu („Blic“, 05. 02. 2013. godine), gde se kaže da je Saudijski sveštenik Fajhan al Gamdi, koji je svoju petogodišnju ćerku Lamu al Gamdi mučio i silovao do smrti, oslobođen je gnusnih optužbi, jer je platio kaznu majci nesrećne devojčice. Lama je preminula u oktobru prošle godine, a na njenom telu nađeni su tragovi brutalnog iživljavanja – smrskana lobanja, polomljena rebra i leva ruka, brojne modrice i opekotine.

Osim prebijanja i nanošenja opekotina, dete je i više puta silovano, navodi se u izveštaju grupe „Women to Drive“. Sveštenik Gamdi, koji je poznata osoba u Saudijskoj Arabiji, gde se redovno pojavljuje na televiziji, priznao je da je ćerku tukao štapom i kablovima, ali je u zatvoru proveo samo nekoliko meseci. Randa al Kalib, socijalna radnica u bolnici u koju je Lama primljena, kaže da je devojčici kičma bila polomljena, kao i da je nekoliko puta uzastopno silovana. Na njene povrede naknadno su nanete i opekotine. Umesto duge robije ili smrtne kazne, sudija je Fajhanu al Gamdiju naložio da plati kaznu, u visini koju određuje islamski zakon u Saudijskoj Arabiji. Sudija je procenio da je boravak u zatvoru u trajanju od nekoliko meseci dovoljna kazna za sveštenika. On je navodno pristao da plati 50.000 dolara Laminoj majci. Aktivistkinje nevladine organizacije iz Saudijske Arabije kažu da otac ne može biti kažnjen smrću zbog ubistva svog deteta, kao ni muž za ubistvo žene.

Paša Nikolić: nema Srbije bez Turske

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je u Istanbulu turske i srpske privrednike da sarađuju i zajedno „osvoje“ rusko tržište! Nikolić je obišao Aja Sofiju i razgovarao sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom. Srpski predsednik je istakao da zaista nema Balkana bez Srbije, ali i da Srbija ne može sve da uradi što je potrebno na Balkanu bez Turske.
„…Turska ima skoro sve…“.

Znao a ćutao

Tužilac bez ograničenja mandata Miljko Radisavljević, preko svog zamenika, naložio je prikupljanje potrebnih podataka o navodnom učešću srpskih političara u poslovanju sa Darkom Šarićem. Pet godina je to znao, ali nije smeo od Miodraga Rakića da zucne!

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.