Reklame


Prestolonaslednik UAE, šeik Muhamed el Nahjan hoće da kupi šest hektara zemljišta, na kojem bi sagradio kuću i provodio vreme

prestolonaslednik UAE, šeik Muhamed el Nahjan, Srbija, zemlja, palata
BEOGRAD - Sviđa mu se kod nas.
Prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan, odlučio je da u Srbiji podigne palatu kako bi više vremena mogao da provede ovde, saznaje Kurir.

- Šeik Muhamed trenutno traži lokaciju na kojoj bi kupio šest hektara zemljišta i podigao palatu. Mnogo mu se dopala Srbija, pa je, kao veliki ljubitelj skijanja, čvrsto rešio da ovde podigne kuću, u kojoj bi provodio deo vremena. Osim toga, želi da bude u Srbiji jer ga ljudi ovde toliko ne prepoznaju, pa može slobodno svuda da šeta. Kao veliki ljubitelj konja, lova i sokolarstva, on će se i ovim svojim velikim ljubavima posvetiti na svom budućem imanju - saznaje Kurir od izvora bliskih šeiku Muhamedu. 

Inače, njegova palata u Abu Dabiju spada u red najvelelepnijih. Podignuta je u luksuznom delu grada, u koji je ulaz zabranjen, odnosno gde se ne može ući bez specijalne dozvole. Sva tri brata, naslednici šeika Zajeda, osnivača UAE, žive u ovom delu Abu Dabija.

- Šeik Muhamed je prestolonaslednik, jer se kod njih presto nasleđuje po bratskoj liniji. Trenutno je predsednik najstariji sin Halifa bin Zajed el Nahjan, koji se vrlo retko pojavljuje u javnosti. Ipak, s prvim potpredsednikom srpske vlade Aleksandrom Vučićem, tokom njegove nedavne posete Abu Dabiju, susreo se, i to na svom brodu - otkriva izvor Kurira. Kako kaže, šeik Halifa je veliki ljubitelj sporta i o svom telu i duhu posebno brine.

- On ne voli ljude koji ne ulažu u sebe, u svoje zdravlje i obrazovanje. Kaže da čovek svake godine treba da zamisli tri želje, na primer, da nauči jedan strani jezik, da smrša i poseti neku zemlju, i da nastoji da ih ostvari. Tako svake godine postaje bolji za tri stvari - objašnjava za Kurir naš sagovornik. Najmlađi brat šeika Muhameda, šeik Abdulah - ministar spoljnih poslova UAE - kako smo već i objavili, najavio da će posetiti našu zemlju, ali, kako je rekao, kad se vreme prolepša.
Šeiku Muhamedu mnogo se dopala priroda u našoj zemljiŠeiku Muhamedu mnogo se dopala priroda u našoj zemlji
Ekološke zgrade u UAE

Državna kompanija „Masdar“, koja se bavi projektima razvoja ekološki prihvatljivih izvora energije, trenutno u Abu Dabiju gradi ekološko naselje, koje bi trebalo da bude gotovo do 2016. i u koje će vlada Abu Dabija investirati više od 15 milijardi dolara. Deo naselja je već gotov, a među podignutim zgradama je i institut „Masdar“, edukativno-istraživački centar. Stambene zgrade su izgrađene po ekološkim principima kako bi se maksimalno iskoristila prirodna svetlost, ali i snaga vetra. Zahvaljujući specifičnoj arhitekturi, može da se uštedi i do 54 odsto energije.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.