Reklame


Novcem narko kartela Darka Šarića i Rodoljuba Radulovića indirektno je finansirana jedna politička stranka u Srbiji, pokazala je finansijska istraga policije, tvrdi list "Danas".
Šarić finansirao i političke partije
Kako saznaje ovaj list, pre dve godine, ušlo se u trag novcu preko jedne austrijske banke, koji je potekao od Radulovića,a dalje je "provučen" kroz više uplata i isplata i potom indirektno, preko donatora koji nisu u direktnoj vezi sa njim, uplaćen na račun ove partije. 
Sagovornik Danasa tvrdi da o tome u istražnim materijalima i danas postoje pisani tragovi.
Pored najnovije optužnice koja je pre nekoliko dana stupila na snagu, za šverc više od 1,8 tona kokaina, Radulovićevo ime pridruženo je i prvobitnoj optužnici za pranje novca Šarićevog klana, po kojoj je suđenje počelo 2011. u Specijalnom sudu.
Kada je reč o Radulovićevim političkim vezama, koje su ovih dana u žiži pažnje, pošto je premijer i ministar policije Ivica Dačić javno potvrdio da se dva puta sreo sa njim 2008. godine, mogućnost, da su one dokumentovane i u sudskim dokazima, a ne samo u policiji, postoji. Takođe, moguće je i da su u dokaznom materijalu za sud zabeleženi transkripti razgovora Radulovića sa ljudima iz vrha MUP, kao i međusobni Šarića i Radulovića.
Kako je Danasu rečeno u Specijalnom sudu, većina od 130 diskova na kojima su snimljeni razgovori članova Radulovićevog i Šarićevog kartela i njihovi transkripti, mogući su deo dokaznog materijala, u dva velika objedinjena procesa za šverc droge i pranje novca.  

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.