Reklame



SAD i EU guraju jugoistok Evrope u nove ratove
Beograd - Amerika i EU podstiču albansku nacionalnu prepotentnost i guraju jugoistok Evrope u nove ratove, upozorava naučni savjetnik u Institutu za političke studije u Beogradu Radoslav Gaćinović.Gaćinović smatra da bi u budućnosti Albanci mogli da budu jedini američki saveznici na Balkanu, u podaničkom smislu.
“Njima se zato tolerišu sve terorističke aktivnosti, a EU zatvara oči pred činjenicom da su oni generator problema evropske bezbednosti. To podstiče albansku nacionalnu prepotentnost, koja se neće zadovoljiti secesijom Kosova i Metohije od Srbije”, rekao je Gaćinović za “Večernje novosti”.

On je naveo da Albanci već planiraju stvaranje “velikog Kosova” sa dijelovima Makedonije, Crne Gore i jugoistočne Srbije, a nakon toga federalni ili konfederalni savez sa Albanijom.

“Stvaranje velike albanske države najverovatnije će izazvati njen otvoren sukob sa Srbijom ili Grčkom, što bi izazvalo dodatne turbulencije ili pak novi rat na Balkanu”, ukazao je Gaćinović.

On vidi velike sličnosti i u osporavanju prava Srba na Kosovu da se bore za postojanje i opstanak, sa gotovo identičnim problemima u BiH u vrijeme austrijske okupacije, poslije Berlinskog kongresa.

“Zapadne sile smatraju da još nisu disciplinovale Srbiju, niti su države na Balkanu dovoljno usitnjene”, dodao je Gaćinović.

Prema njegovim riječima, politika materijalnog razaranja Srbije sada je evoluirala u podmuklo uništavanje moralnih i duhovnih temelja.

“Cilj takve politike je stvaranje podaničke države koja je ponizna i nesposobna za samostalno funkcionisanje”, smatra Gaćinović.

On je objasnio da se zato pod maskom slobode nameće njena karikatura, razgrađuju se tradicije i rodoljublje, podvrgavaju se ruglu sve vrijednosti koje su vijekovima krasile srpski narod.

“Svrha političkog i kulturnog nasilja je da sami sebi ukinemo nacionalni identitet. Sile koje su nam brutalnom agresijom otele Kosovo i Metohiju, sada traže da ga se odreknemo i opravdamo njihov zločin”, dodao je Gaćinović.

On je zaključio da je Srbiji danas neophodna elita kakvu je imala početkom 20. vijeka, jer su i izazovi veoma slični tadašnjim./

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.