Reklame


Obdukcija tela Marije Cimbal (24), koje je pronađeno u stanu na petom spratu zgrade na Bulevaru cara Lazara 104 u Novom Sadu, promenila je tok istrage. Iako se prvo sumnjalo da je reč o nesrećnom slučaju, utvrđeno je da je ona preminula nasilnom smrću, odnosno da je devojka prvo surovo ubijena, a potom i zapaljena! Policija je juče uhapsila V. V. (29) iz Banatskog Dvora, koji je na saslušanju, kako “Alo!” saznaje, priznao zločin, a ubistvo je navodno počinio iz koristoljublja.

Obdukcija tela Marije Cimbal (24), koje je pronađeno u stanu na petom spratu zgrade na Bulevaru cara Lazara 104 u Novom Sadu, promenila je tok istrage. Iako se prvo sumnjalo da je reč o nesrećnom slučaju, utvrđeno je da je ona preminula nasilnom smrću, odnosno da je devojka prvo surovo ubijena, a potom i zapaljena! Policija je juče uhapsila V. V. (29) iz Banatskog Dvora, koji je na saslušanju, kako “Alo!” saznaje, priznao da je ubio Mariju, a zločin je navodno počinio iz koristoljublja.
Marija C.
Marija Cimbal
Nalazi obdukcije koja je obavljena u Institutu za sudsku medicinu isključili su mogućnost da se devojka, čije je telo bilo ugljenisano, slučajno zapalila cigaretom dok je spavala, u šta su komšije odmah posumnjale. Sumnju komšiluka izazvala je činjenica da niko nije primetio dim, a ni plamen.

- Tokom obdukcije u plućima nisu pronađene čestice ugljen-monoksida, što ukazuje na činjenicu da je smrt nastupila pre nego je stan zapaljen. Takvim nalazom isključena je mogućnost da se devojka ugušila usled požara i da se radi o nesrećnom slučaju - kaže za „Alo!“ izvor blizak istrazi.
Novi Sad, hronika
Zgrada u kojoj je nađeno telo Marije C. | Foto: Nikola Travica
Prema prvim nezvaničnim informacijama, žrtva je najverovatnije zadavljena, a potom je u stanu nastao požar, koji je zahvatio krevet na kojem se nalazilo njeno telo. Usled manjka kiseonika, vatra se najverovatnije sama ugasila, što je sačuvalo dokaze koji su policiji pomogli da dođe do počinioca ovog monstruoznog ubistva.
Prema nezvaničnim informacijama, ubica je žrtvu zadavio, a potom je, da bi uništio tragove, u stanu podmetnu požar, koji je zahvatio krevet na kojem se nalazilo telo devojke. Usled manjka kiseonika, vatra se najverovatnije sama ugasila, što je sačuvalo dokaze koji su policiji pomogli da dođe do počinioca ovog monstruoznog ubistva.

Marija Cimbal je inače rođena u Francuskoj i na novosadskom Filozofskom fakultetu je studirala francuski jezik. Komšije iz zgrade kažu da je bila izuzetno fina i draga devojka.

- Rekla mi je da treba da joj dođe u posetu neki drugar, čime baš i nije bila oduševljena. Navodno je trebalo s njim nešto da popriča, nakon čega je planirala da nastavi da uči. Ubica je mrtvu i zapaljenu devojku zaključao u stanu i ključ je odneo sa sobom - vidno uznemirenim glasom kaže jedna od komšinica.
 
Komšije iz ulaza zgrade kažu da su Mariju poslednji put videli u subotu uveče, kada je bila u obližnjoj prodavnici, gde je kupila grickalice. Za nju kažu da je bila izuzetno fina i draga devojka.
Novi Sad, hronika
Telo Marije C. iznose iz zgrade | Foto: Nikola Travica
- Rekla mi je da treba da joj u posetu dođe neki drugar, čime baš i nije bila
Ćerka fudbalera!
Ubijena devojka je, kako saznajemo, ćerka nekadašnjeg fudbalera novosadske Vojvodine, Tibora Cimbala. On sa suprugom i drugom ćerkom živi u Francuskoj odakle se Marija pre par godina vratila kako bi studirala u Novom Sadu.
oduševljena. Navodno je trebalo s njim nešto da popriča, nakon čega je planirala da nastavi da uči - kaže jedna od komšinica, dodajući da će u rasvetljavanju zločina policiji sigurno pomoći sigurnosne kamere koje snimaju ko ulazi i izlazi iz zgrade.

- Na snimku mora da se vidi ko je te večeri dolazio u posetu kod Marije. Ubica je mrtvu i zapaljenu devojku još i zaključao u stanu i ključ je odneo sa sobom - vidno uznemirenim glasom kaže naša sagovornica

0 коментара:

Постави коментар