Reklame


Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je premijer Srbije Ivica Dačić sam sebi neprijatelj i najodgovorniji za to "što mu se ruši vlada", uz ocenu da se iz "haosa u kojem se Srbija nalazi može izaći jedino novim izborima", za koje bi trebalo da se ujedine sve demokratske snage Srbije.

Ne sme se pristati, niti preći preko očigledne ambicije da se prekomponovanjem vladajuće koalicije, navodno izađe iz krize u kojoj se zemlja nalazi, a koja se ogleda u tabloidima, izjavio je Jovanović na konferenciji za novinare i ukazao da je svima jasno da se sve dešava da bi se formirala vlada SNS i DS.
Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović | Foto: Oliver Bunić
 "Svako ko je sleteo juče u Beograd shvatio bi da se sve ovo radi da bi se umesto kolicije SNS-SPS, na vlasti uspostavila koalicija SNS-DS. Jel to želja birača DS, članova DS, čija je to ideja", upitao je on.
Jovanović je ocenio da je situacija sa Dačićem očigledna spletka.
"Ipak je za zemlju važnije, od razloga zašto je Dačić sreo 'Bananu', a tu 'bananu' DS krila u fioci pet godina, a Vučić pristao na 'Bananu', ako je to cena da bi postao i sudija i tužilac i premijer i glavni urednik, šta će svako od nas raditi sutra i napraviti zajednički plan", naveo je lider LDP.
Prema njegovoj oceni, situacija u Srbiji je teška, i mnogo drugačija od svih u kojima je do sada bila.
Uz ocenu da je Dačić, mnogo toga naučio od svog nekadašnjeg lidera Slobodana Miloševića, Jovanović je rekao da mu predlaže da se zahvali Srbiji 'što ga je trpela i da ode'!
Rešenje je na drugoj strani. Moraju se ujediniti sve demokratske snage u ovom društvu, predočio je Jovanović, jer se, kako je ukazao iz haosa može izaći jedino izborima.
Ali, oni ne smeju biti kao svi do sada, moraju biti drugačiji i naša obaveza je da ih takvim učinimo, zaključio je on.
Ključno je odgovoriti, ne na krizu vlasti, već da donesemo jasan plan i ponudimo rešenje, poručio je Jovanović.
Čeda de Sad
"Dačić da se zahvali Srbiji što ga je trpela i da ode" | Foto: Vladislav Mitić
 Prema rečima Jovanovića LDP je spremna da, uoči izbora na dogovor sa Demokratskom strankom. Međutim, kako je rekao, ne ceni današnje rukovodstvo DS, ali da u toj stranci još ima ljudi sa kojima može da se dogovori.
"Ne cenim ih zbog odnosa prem Borisu Tadić, zbog odnosa prema bivšim ministrima, kao i Saši Draginu, koji je pretučen u zatvoru, oni to znaju, a ćute, nemam razumevanja, ali, tamo ima puno sveta sa kojim sam odrastavo i pored dnevno političkih razlika mislim da mi imamo zajedničke obaveze prema ovoj zemlji", naglasio je on.

Osim sa DS i sindikatima, Jovanović je rekao da je spreman da o zajedničkom predizbornom frontu razgovara i sa LSV Nenada Čanka, SDU Žarka Koraća, SVM, Rasimom Ljajićem, Sulejmanom Ugljaninom, ali i Mlađanom Dinkićem.
Lider LDP je napomenuo da je ta stranka, kao i sve ostale opozicione, uvek spremna za izbore.

Iz svakih izbora smo izlazili jači, ja na majskim izborima nisam ništa izgubio, ali je pitanje kakva je Srbija izlazila iz izbora, rekao je on.
Ne smemo dozvoliti da Srbija sklizne u komu, a iz kome u izbore, na kojima bi se raspravljalo o glupostima. Ako treba ići na izbore, dajte da vidimo šta je tema, zaključio je Jovanović.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.