Reklame


Dok su u mnogim zemljama u toku velika sniženja namirnica, u Srbiji cene pojedinih prehrambenih proizvoda skočile i do neverovatnih 40 odsto

hrana, poskupljenje, najskuplja hrana
Ilustracija: Branka Savković

Dok su u inostranstvu u toku sniženja hrane kako bi država iole pomogla građanima pogođenim ekonomskom krizom, kod nas cene rastu i do neverovatnih 40 odsto!

To se pre svega odnosi na razne vrste gotovih salata, ribljih namaza i tunjevine, dok su novoformirane cene uvoznih sokova, alkohola, konzervirane hrane, domaće zimnice, slatkiša, kućne hemije i drugih proizvoda u proseku više za sedam odsto.


Upravo zbog sve viših cena hrane građani Srbije se odlučuju za kupovinu namirnica u susednim zemljama. Pre svega Mađarsku, ali i Republiku Srpsku, gde su pojedine namirnice, kozmetika i sredstva za kućnu hemiju skoro pa duplo jeftinije.

Dušica Marković iz Novog Beograda, jedna od njih, kaže da je postala prava umetnost da za hiljadu dinara kupi neophodne namirnice.
- Ako želim da napravim najjednostavniji obrok, kao što je grašak s piletinom i krompir pireom, treba da izdvojim više od 700 dinara. A radim za 20.000! - navodi ona i dodaje da su i njeni prijatelji iz Nemačke bili zgranuti kad su videli cene na beogradskim rafovima.

Kod njih su, kako kaže, akcije i sniženja svakodnevna, a i kvalitet proizvoda nemačkog tržišta ne može se porediti s našim.

0 коментара:

Постави коментар