Reklame


Pomoćnik ministra spoljnih poslova Zoran Vujić novi je ambasador Srbije pri NATO ukoliko vlada prihvati predlog Ministarastva spoljnih poslova!

Prisustvovao  tragediji:  Vujić
Prisustvovao tragediji: Vujić
Ovaj diplomata će doći na mesto Branislava Milinkovića, koji se početkom decembra prošle godine pred njegovim očima ubio na briselskom aerodromu.

U Ministarstvu spoljnih poslova juče nisu hteli da komentarišu informaciju o Vujićevom postavljenju na mestu čoveka čijoj je tragičnoj smrti prisustvovao.
- Ovo mesto je od te tragedije ostalo upražnjeno. Istina je da se Vujić pominje kao najozbiljniji kandidat za novog ambasadora Srbije pri NATO, ali mi to ne možemo još zvanično da potvrdimo. Taj predlog još nije otišao u Vladu Srbije, ali pretpostavljamo da bi sukoro mogao da se nađe na sednici u Nemanjinoj 11 - potvrđeno nam je kratko u MSP-u.
Miroslav Prcović
Miroslav Prcović
Preminuo konzul Prcović!

Ministarstvo spoljnih poslova je saopštio da je Miroslav Prcović, generalni konzul Srbije u Turskoj, preminuo 6. februara, u 51. godini. Kako je saopšteno iz tog ministarstva, Prcović je bio ugledan i poštovan diplomata i pravnik, koji je obavljao niz odgovornih dužnosti i dao poseban doprinos radu u Ministarstvu spoljnih poslova. Službovao je u Hagu i Istanbulu, gde mu pred Novu godinu pozlilo, posle čega je hitno prebačen u Beograd na lečenje u Kliničkom centru Srbije.
Podsetimo, ambasador Srbije pri NATO Branislav Milinković ubio se pre dva meseca na briselskom međunarodnom aerodromu. On je skočio sa parkinga glavnog aerodroma, sa visine od 10 metara, naočigled pomoćnika ministra spoljnih poslova Zorana Vujića, sa kojim je razgovarao neposredno pre tragedije!

Samo nekoliko minuta pre nego što je odlučio da oduzme sebi život skokom s velike visine, ambasador Srbije pri nATO šalio se sa svojim vozačem i pomoćnikom ministra spoljnih poslova Zoranom Vujićem, po koga je došao na aerodrom. Međutim, u trenutku kad su došli u diplomatsku garažu, vozač je uzeo Vujićev prtljag i stavio ga u automobil. Oni su čekali Milinkovića da uđe u vozilo i on je krenuo ka automobilu, otvorio vrata i ubacio svoju ručnu torbu. Milinković se u jednom trenutku iznenada okrenuo i zaleteo preko ograde parkinga. Pao je na tlo sa visine od deset metara. Ubrzo je stigla hitna pomoć, pokušali su da ga reanimiraju, ali nisu uspeli.
Ubio se na briselskom  aerodromu: Milinković
Ubio se na briselskom aerodromu: Milinković | Foto: Reuters

Iako se spekulisalo da je Milinković možda digao ruku na jer mu je navodno Vujić saopštio vesti koje su ga uzrujale, između ostalog i da ga povlače u Beograd, njegova supruga Sanja Milinković, takođe diplomata, izjavila je da je motiv ovog čina bila iznenadna i teška bolest. Prema njenim rečima, Milinković je nekoliko dana pre samoubistva saznao da je bolestan.

- Pošto su mu predviđali dugoročno i mučno lečenje sa neizvesnim ishodom, Branko nije mogao da se pomiri s tim da ostatak života provede, kako je rekao, u stanju nedostojnom čoveka - rekla je Milinkovićeva, koja je diplomatska predstavnica Srbije pri OEBS-u u Beču.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.