Reklame


Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je danas da je policija nakon ranjavanja dvoje dece u Kosovskoj Mitrovici izvršila pretres stambenog objekta porodice Stojanović koja živi u prizemlju kuće u kojoj je u ponedeljak veče došlo do eksplozije. Ranjeni dečak i devojčic nisu životno ugroženi i njihovo stanje je jutros stabilno.
Deca smeštena u bolnici u Kosovskoj Mitrovici
Izvršen je pretres kuće, pronađena je ručna bomba M -75, slična onoj koja je eksplodirala sinoć u stanu porodice Vučetić kada je povređeno dvoje dece, policija je zbog toga lišila slobode Srđana Stojanovića kojem je određen pritvor do 48 sati, rekao je Hoti.

Hoti je u izjavi Tanjugu naglasio da je pretresom u istom objektu pronađeno 50 metaka kalibra 7,62 mm.
 

U kući u kojoj je došlo do eksplozije pronađen je jedan kalašnjikov i 54 metka rekao je policijski portparol.

Načelnik hirurgije bolnice u Kosovskoj Mitrovici Radimir Janković izjavio je Tanjugu da deci nije potrebna hirurška intervencija.

Janković je naveo da je bolnica u Kosovskoj Mitrovici u mogućnosti da do kraja zbrine decu, tako da nije neophodan njihov transport u neku drugu kliniku.

- Deca nisu životno ugrožena, u potpunosti su stabilna - kazao je Janković.

U toku su rentgenski pregledi dece, rekao je Janković, dodajući da su kod dečaka sitni geleri oštetili krvne sudove vrata.
 
Deca, uzrasta tri i devet godina, povređena su sinoć kada je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu na kuću srpske porodice Vučetić u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici.
 
Napad je najoštrije osudio premijer Ivica Dačić, naglašavajući da međunarodne snage imaju obavezu da svima garantuju bezbednost.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.