Reklame

"Bin Laden je delovao zbunjeno. Kada su mu komandosi prišli u mraku na trećem spratu njegovog skrovišta, držao je ruke na ramenima svoje najmlađe žene", otkriva američki specijalac

 Bin Laden i kuća u kojoj je ubijen
Bin Laden i kuća u kojoj je ubijen
NJUJORK - Pripadnik američkih "foka" koji je pre dve godine ubio Osamu bin Ladena otkrio je u jednom intervjuu da je tri puta pogodio vođu al-Kaide, ali i to da je danas, uprkos "Osama poduhvatu", kao nezaposleni civil jedva sastavlja kraj s krajem.


Komandos za časopis "Eskvajer" nije otkrio svoj identitet, ali je prvi put pružio uvid u to šta se dogodilo 1. maja 2011. godine, prilikom upada američkih specijalaca u kuću u pakistanskom gradu Abotabadu, gde se Bin Laden krivo, kao i u to sa kojim se problemima danas suočava njegova porodica, pošto su prošli "dani slave".
"Bin Laden je delovao zbunjeno. I bio je mnogo viši nego što sam očekivao", počeo je priču američki specijalac o trenutku kada je prvi put ugledao vođu terorista.
Kada su mu komandosi prišli u mraku na trećem spratu njegovog skrovišta, Bin Laden je ruke držao na ramenima svoje najmlađe žene, gurajući je napred, a pored se nalazio jedan "kalašnjikov".
"U tom trenutku pucao sam u njega, dva puta u čelo. Drugi put dok je padao. Pao je na pod ispred kreveta, a ja sam ga još jednom pogodio", priseća se komandos.
On, pored toga, ističe da danas, nakon 16 godina u vojsci, živi bez penzije i zdravstvenog osiguranja, kao i da strahuje od napada iz osvete.
Vojna penzija u SAD dodeljuje se ukoliko se u oružanim snagama provede najmanje 20 godina.
"Toliko je dao za svoju zemlju, a sada je izgleda ostavljen na cedilu", rekla je njegova supruga.
Prošle godine, Met Bisonet, takođe specijalac koji je učestvovao u napadu na Bin Ladena, objavio je knjigu o ovoj akciji, što je razljutilo zvaničnike Pentagona koji tvrde da je autor time prekršio zavet da neće objaviti poverljive informacije.
Vojnici i agenti, bilo da su penzionisani ili još u aktivnoj službi, moraju najpre da sve tekstove koji treba da se objave podnesu Pentagonu koji proverava da li u njima ima osetljivih informacija.
Međutim, jedan zvaničnik tvrdi da članak u "Eskvajeru" nije podnet na proveru, a da ministarstvo odbrane sada proverava da li je otkriven neki poverljivi podatak.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.