Reklame


O Rodoljubu Raduloviću, bliskom saradniku narkobosa Darka Šarića, sa kojim se video premijer Ivica Dačić, malo se zna čak i u njegovom rodnom gradu - Kotoru.
Ko je Rodoljub Radulović?
Radulović, poznatiji kao Miša Amerika ili Miša banana, ne poseduje nekretnine u Kotoru, pokazuju zvanični podaci. On je ranije svoju firmu "Trekom" ustupio sada pokojnom Draganu Dudiću zvanom Fric, pišu podgoričke "Vijesti".

Radulović i Dudić su nekada radili u "Jugooceaniji" koja je u međuvremenu ugašena, dok su njeni brodovi nestali tokom sankcija ili posle njih. 

Dvojica Kotorana odmetnula su se u privatni biznis. Dudić je, kako je ispričala njegova udovica u Osnovnom sudu u Podgorici, kupio diskoteku, a Radulović je otišao u inostranstvo. 

Da li su ih spajale poslovne ili prijateljske veze, nepoznanica je, ali je Radulović odustao od velikih planova u Kotoru i prepustio ih Dudiću. 

Početkom 2008. godine njegovoj kompaniji "Trekom", koju je tada vodio Dudić, bez tendera, na 35 godina, ustupljen je ekskluzivni poslovni prostor u kotorskom Starom gradu. 

Prethodno se 1989. Radulović dogovorio o "strateškom partnerstvu sa Opštinom Kotor" i od nje zakupio sedam ekskluzivnih prostora u Starom gradu na 20 godina sa klauzulom da se mogu produžiti na 99 godina, pišu "Vijesti". 

"Trecomom" odnedavno upravlja Miodrag Pajović, bivši menadžer hotela "Cataro", koji je takođe pripadao ubijenom Dudiću. 

Radulović je u Kotoru posedovao dosta nekretnina, među kojima i zemljište na kome se sada nalazi diskoteka "Maksimus", a planirao je i otvaranje lokalne televizije. 

Međutim, od svega toga je odustao i napustio državu. Za Kotor ga, sudeći po javnim dokumentima, veže brat Žarko, koji je takođe bio u upravljačkoj strukturi "Trekoma" i koji u Dobroti ima veliku porodičnu kuću. 

On je sa bratom, kako je ranije objavio "Monitor", bio u još nekim poslovnim aranžmanima, poput onog u bečkoj kompaniji "Joks Austrija", koja se bavila trgovinom nafte i aluminijuma između biviše Jugoslavije i Rusije. 

Iz Crne Gore, Radulović je otišao za Rusiju, pa u Južnu Ameriku, zatim u SAD, a sve vreme živeo je i u Srbiji, odakle je pobegao kada je otvorena istraga protiv njega kao pripadnika klana Darka Šarića. 

U međuvremenu, protiv Radulovića je pokrenuta i istraga u Grčkoj zbog pranja para od kokaina, kao i protiv Dudićeve dece, Damjana i Srdane, te Saše Samardžića, sina njegovog prijatelja i poslovnog partnera Kotoranina Smiljana Samardžića. 

Radulović se pre nekoliko dana beogradskom “Blicu” javio telefonom iz Španije, navodeći da je spreman da se vrati u Srbiju i suoči sa optužbama. Da li je to istio učinio i u Grčkoj, nije poznato. 

Mreža novinara istraživača OCHRP objavila je ranije da policija i tužioci u Južnoj Americi, Velikoj Britaniji i Grčkoj sumnjiče Radulovića i Šarića da su vođe kokainskog kartela. Prema njihovim saznanjima, šef klana je Radulović, a ne Šarić, kao što se to tvrdi u javnosti već dve godine.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.