Reklame


Medicinska sestra A. M. iz Kliničkog centra Srbije juče je podnela prijavu Republičkoj agenciji za mirno rešavanje sporova zbog seksualnog uznemiravanja protiv direktora Klinike za kardiologiju, akademika prof. dr Petra Seferovića.
Petar Seferović
Kako kaže izvor „Blica”, dr Seferović je u utorka pozvao A. M. u svoj kabinet kako bi joj dao neki zadatak. Odjednom je skočio na nju i saterao je u ćošak. Svom težinom se naslonio na nju i počeo da je liže po vratu. A. M. se neko vreme otimala, ali je na kraju nekako uspela da pobegne. Otrčala je u lekarsku sobu i jedan od kolega ju je prvo smirio, a posle odveo kod generalnog direktora, prof. dr Miljka Ristića, kome je sve ispričala. Po savetu direktora, A. M. je sada na bolovanju.

- Ona je doživela veliku neprijatnost, pod stersom je. Psihički je potpuno rastrojena i više ne može da funkcioniše u takvom kolektivu. Zbog toga se i odlučila da doktora tuži i sve obelodani, a pogotovu što ovo zlostavljanje traje više od godinu dana. Ona takođe u mobilnom telefonu čuva poruke koje joj je slao doktor - objašnjava izvor „Blica”.

Biografija za ponos

Prof. dr Petar Seferović je kardiolog sa velikom internacionalnom reputacijom i ekspert za bolesti srčanog mišića i perikarda. Krajem prošle godine postao je i dopisni član SANU. Usavršavao se više godina u vrhunskim kardiovaskularnim centrima, prvo u Londonu, a zatim i u Hjustonu, Teksasu.
Drugi naš izvor tvrdi da je dr Seferović poznat po ovakvom ponašanju i da A. M. nije jedina koju seksualno uznemiravao. Postoji još jedna doktorka, koja se plašila sve to da prijavi.

- Dr Seferović često koristi vulgarne reč koje imaju seksualnu konotaciju, i to prema koleginicama i medicinskim sestrama. Tako se izražava i na javnim sastancima i kolegijumima - kaže izvor “Blica”. S druge strane, dr Seferović za „Blic” negira sve ove optužbe i kaže:

- Nekima bi odgovaralo da ukaljaju direktora Klinike za kardiologiju da bi oni to postali - kratko je rekao dr Seferović.

Kako saznajemo, Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova juče je dobila prijavu za mobing iz KCS i postupak će biti završen po hitnom postupku.
- Tek pokrećemo spor, ali u roku od tri dana biće određeno mesto i vreme ročišta. Imamo saglasnost obe strane da se pokrene ceo slučaj, što znači da su svi, kao i u upravi KCS, obavešteni o ovome - kaže za „Blic” Dejan Kostić, direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

I Novi sindikat zdravstva, čije je član A. M., upoznat je sa celom situacijom. Predsednik sindikata Živorad Mrkić kaže za „Blic” da je sve istina, ali da ne može da iznosi detalje, jer će biti jedan od učesnika u ovom sporu.

1 коментара:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.