Reklame


Unuk je samo vrisnuo, a kad sam izletela iz kuće, videla sam kako Mladen leži dok ga životinja grize po čelu i slepoočnici, ispričala Snežana Marić, baka napadnutog dečaka starog samo 23 meseca

dečak Mladen Marić,
Lekari konstatovali 11 ujeda na Mladenovoj glavi
POŽEGA - Jezivo.
Mali Mladen Marić iz sela Ljutice blizu Divčibara, star tek 23 meseca, spasen je iz čeljusti razjarenog psa, koji ga je napao bukvalno na kućnom pragu! Posle lekarske intervencije u Užicu i Požegi, mališan je sa 11 rana od ujeda po slepoočnici i desnoj strani glave pušten kući.


- Prošle noći je slabo spavao, budio se svaki čas, verovatno ga bole i rane... Silno se uplašio - držala je juče Mladena u naručju majka Marijana.

Drama u Ljuticama desila se prekjuče oko podne.

- Mladen je zakoračio preko praga i samo sekund sam ga izgubila iz vida. Onda sam čula njegov vrisak i iste sekunde izletela iz kuće! Crni pas je bio opkoračio Mladena, koji je ležao u blatu, i ujedao ga za glavu! Vrisnula sam koliko sam mogla i pas je ustuknuo, a ja sam zgrabila unuka! Krv je lila na sve strane - prepričala je dramu baba Snežana.

Koji sekund kasnije u dvorištu su se stvorili i majka Marijana i otac Goran.

- Od krvi nismo mogli da vidimo kakve su rane, uplašili smo se da mu je možda povređeno oko... Najbrže što smo mogli, odvezli smo Mladena do Požege i Užica, a lekari su rekli da Mladenovo oko, srećom, nije ugroženo, iako su rane od zuba psa na samo sedam-osam milimetara od oka - priča otac Goran.

On dodaje da je pas još bio blizu kuće kad su se vratili iz grada:

- Uspeli smo da ga uhvatimo i vežemo. Tek po čipu utvrdili smo da je to pas komšije iz sela i da je vakcinisan. Stigli su i veterinari da ga pregledaju, a psa će preuzeti azil za pse u Požegi.
Pas završio u aziluPas završio u azilu

Marići ne krive vlasnika psa

Policija u Požegi privela je i saslušala S. L. iz Ljutice, vlasnika psa, protiv koga je podneta krivična prijava.

- Mi vlasnika psa ne krivimo niti ćemo se pridružiti krivičnom gonjenju, a ne bismo voleli ni da ga kazne. Najvažnije je da je dete preživelo. Pas ranije nije ni na koga nasrtao, niti ga je komšija pustio namerno da napadne naše unuče - kaže deda Miloljub.

Crna serija

♦ 11. OKTOBAR 2011 - Trogodišnjoj Lari P. staford terijer vlasnika Đorđa M. (59, na slici) odgrizao je deo uveta u Beogradu. Devojčica je s bakom prolazila pored dvorišta iz kojeg je izleteo pas .
♦ 6. APRIL 2012 - Devetogodišnjeg dečaka iz Požarevca napao je pas rase sop i izujedao ga po glavi, grudima i rukama. 
♦ 20. MAJ 2012 - Pitbul je u Beogradu napao i povredio drugog psa i njegovog vlasnika, koje je ujeo za nogu i ruku . 
♦ 23. MAJ 2012 - Desetogodišnja N. M. iz Aranđelovca teško je povređena kada ju je napao pas rase dogo argentino dok se s drugom decom igrala u dvorištu auto-servisa.

0 коментара:

Постави коментар