Reklame


Ratni ministar MUP Hrvatske Ivan Vekić na priznao je na suđenju u Osijeku da su Srbi civili bili ubijani iz “ dobrih razloga”

ivan vekic bivsi ministar MUP RH., foto vikipedija
Foto: Vikipedia
BANJALUKA - Ratni ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ivan Vekić priznao je u Osijeku na suđenju Vladimiru Milankoviću i Dragi Bošnjaku, optuženim za ubistva i progon srpskih civila u Sisku, da su vlasti likvidirale civile i da su zato imale "dobre razloge".

On je objasnio da su ratne vlasti Hrvatske "imale veliki problem, a to je da prepoznaju ko su tzv. civili među neprijateljima.

"Je li civil onaj ko se tako oblači, a ima skrivene namere i neprijateljski je nastrojen", upitao je Vekić i dodao - "ako je bilo potrebno - takvi ljudi su likvidirani".

Vladimir Milanković (50) i Drago Bošnjak (54), koji su okrivljeni za ratni zločin nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima na području Siska i Banovine tokom 1991. i 1992. godine, pri čemu su 24 osobe ubijene, a brojne druge protivpravno privođene, zatvarane, mučene i zlostavljane, izjavili su da se ne osećaju krivim.

Retki svedoci koji su se odvažili da javno progovore o okolnostima pod kojima su odvođeni sisački Srbi, opisivali su uniformisane osobe sa maskama na licu, koje su odvodile njihove bližnje sa radnih mesta, presretali ih na ulici ili upadali u njihove kuće noću, tokom policijskog časa, i odvodili ih u nepoznato.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.