Reklame


Novo vehabijsko uporište u BiH stvoreno je u selu Dubnica, nedaleko od Kalesije. Po ugledu na ozloglašenu Gornju Maoču kod Brčkog, na obroncima Majevice formirana je nova ekstremistička komuna u kojoj se, prema informacijama koje su dospele u javnost, dešavaju strašne stvari.
Dubnica postala neka vrsta rezervnog utočišta za ekstremiste iz Gornje Maoče: Dževad Galijašević
 
Sve je kulminiralo prošlog meseca kada se ispostavilo da je jedan od stanovnika Dubnice pokušao da obreže svoju suprugu. Sarajevski mediji su objavili šokantnu priču o slučaju Amele B, devojke iz okoline Busovače, koja je početkom januara, sa teškim telesnim povredama iz bolnice u Travniku prevezena u Klinički centar u Sarajevu. Lekari su utvrdili stravične povrede genitalija. Prema dostupnim informacijama, povrede joj je naneo njen suprug Enes Mešić, ginekolog-amater, i član vehabijske komune u Dubnici.

Kako saznaju "Vesti", vehabije su se u ovom selu nastanile pre nekoliko godina, i to tako što su, vrlo jeftino pokupovali srpske kuće. Ekspert za terorizam Dževad Galijašević kaže da je Dubnica postala neka vrsta rezervnog utočišta za ekstremiste iz Gornje Maoče.
 
- Neformalni vođa vehabija iz Maoče, Nusret Imamović, često boravi u Dubnici, jer tamo živi njegov brat. Ovo naselje je napravljeno po uhodanom sistemu osnivanja izolovanih zajednica, koji je prvo proveden u Bočinji, pa nastavljen u Maoči, Ošvama, Mehurićima, nekim selima oko Teslića i tako dalje - kaže Galijašević.
 

Nema prijave

U MUP-u Tuzlanskog kantona medijima je rečeno da Mešić još uvek nije priveden. Da stvar bude gora, u policiji kažu da nikada nisu dobili nikakvu prijavu o nasilju nad ženom, koje je motivisano radikalnim verskim uverenjima, nego da su istragu pokrenuli po službenoj dužnosti, nakon što je vest o slučaju Amele B. objavljena u medijima.
Prema tvrdnjama medija u Sarajevu, nesrećna Amela B. je Mešića upoznala letos, preko interneta. Veoma brzo je doselila kod njega u Dubnicu, ali nedugo nakon toga on joj je, prvo zabranio komunikaciju sa rodbinom, a onda je naterao da obuče burku i da ne izlazi vani. Posle svega ovaj fanatik odlučio je da uzme skalpel i obreže svoju suprugu, na način kako se to radi samo u najzaostalijim zemljama Afrike i na Bliskom istoku.

- Obrezivanje je pre nekoliko godina napravio poznati imam iz Bihaća Bilal Bosnić koji je u Zenici isekao ženu koja je kasnije preminula. U velikim muslimanskim zemljama kao što su Iran, Turska, Indonezija ili Egipat to ne postoji - kaže Galijašević. 

0 коментара:

Постави коментар