Reklame


Učenika trećeg razreda iz sela Donja Bitinja na Kosovu i Metohiji Petra Ivanovića (9) pretukla je danas grupa Albanaca nakon čega je sa vidnim povredama glave prebačen u bolnicu u Štrpce, saopštila je večeras Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Grupa Albanaca pretukla devetogodišnjeg Srbina
Kako se navodi u saopštenju dečak je pretučen oko podneva na putu od kuće do škole. Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je od međunardne zajednice da pronađe i kazni počinioca i inspiratore kako ovog napada, tako i predhodnih.

"Podsećamo da je u poslednjih nekoliko dana bilo više bombaških napada na srpsku decu i da počinioci tih zločina još nisu identifikovani i kažnjeni. 

Tražimo od međunarodne zajednice da obezbedi normalno detinjstvo svoj deci na prostoru Kosova i Metohije, kako ne bi živela u atmosferi mržnje, nasilja i straha", zahteva se u saopštenju.
Podsećamo, u severnoj Kosovskoj Mitrovici u subotu je odjeknula eksplozija iza jedne zgrade u Ulici Lole Ribara, u kojoj nije bilo povređenih. U jakoj eksploziji koja se dogodila prošlog petka u severnom delu Kosovske Mitrovice oštećen je putnički automobil, čiji je vlasnik kosovski Srbin D.J. 

Nedavno je nepoznati napadač hicima iz automatskog vatrenog oružja izrešetao radnju za prodaju peciva “Forneti”. Prethodno je bačena bomba u naselju Tri solitera koja je nacinila materijalnu štetu, a u bombaškom napadu pre par dana u Bošnjačkoj mahali je povređeno dvoje srpske dece

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.