Reklame



Planeti Zemlji preti kosmička apokalipsa, u koju će biti uključene četiri stihije: voda, vazduh, zemlja i vatra, predviđaju profesori Dalekoistočnog federalnog univerzitata Aleksandar Paničev i Aleksandar Guljkov.

Apokalipsa
Dočekali smo kraj?
Nova verzija predstojećeg smaka sveta ne ostavlja Zemlji nikakve šanse. Svoju hipotezu i sopstveno viđenje osnova na kojima počiva svet oni su izložili u knjizi pod nazivom Apsolut i čovek, a prenosi radio Glas Rusije!
Dalekoistočni naučnici proučili su geološka svedočanstva tri katastrofe. To je svetski potop, ledeno doba, i pogibija dinosaurusa. Došli su do zaključka da su se sve kataklizme odvijale po istom scenariju. Pri tome početak se podudarao sa kratkoročnim globalnim događajem koji je poljuljao biosferu i dovodio do masovnog odumiranja vrsta.
U traganju za odgovorom na pitanje kakav je to događaj bio, profesori Paničev i Guljkov su se setili jedne malo poznate činjenice. Nju je otkrio 1985. godine sovjetski kosmonaut Vladimir Džanibekov. Za vreme leta utvrdio je da prilikom kretanja u bestežinskom stanju tela vrše neočekivane obrte ose oko koje se kreću za 180 stepeni.
Naučnici su objasnili da se efkat Džanibekova može objasniti uzrocima katasrofa na planeti Zemlji. Moguće da je ona izvršila iste takve okrete u bestežinskom stanju. I pri tome je menjala pravac svoje ose. Ako se sada ona okreće nalevo oko ose, posle okreta može da počne da se vrti nadesno. Teorija osne inverzije objašnjava zašto se deo planeta Sunčevog sistema okreće u suprotnom pravcu u odnosu na Zemlju. Verovatno su one takođe izvršile inverziju, ali nesinhronizovano sa našom planetom.
Apokalipsa
Šta nas čeka posle apokalipse
Posledice osne inverzije Zemlje podsećaju na smak sveta, ističu Paničev i Guljkov. Šume i zemljište će se podići u vazduh, preleteti značajna rastojanja i svaliti se u doline. Milionima godina kasnije ove kolosalne jaruge će se pretvoriti u nalazišta kamenog uglja. Posle okreta Zemlje, gigantski morski talas sličan cinamiju će prekriti Zemljinu kuglu i izazvati svetski potop. Posle njega, po mišljenju naučnika, ostaće samo planinske oblasti.
Posle okreta, Zemlja će zadrhatati, iz nje će jurnuti plamen i lava. Pepeo izbačen u stratosferu zakloniće sunčevu svetlost. Na planeti će hiljadama godina vladati novo ledeno doba. Većina živih organizama će biti osuđena na odumiranje.
Na Zemlji postoji mnoštvo dokaza za događaje koji su se dešavali po tom scenariju, smatraju Paničev i Guljkov. Jedno od svedočanstava sličnih katastrofi su nagli prelazi sa morskih taloga ka kontinentalnim. Rezultat snažnih erupcija vulkana može da bude gigantski bazaltni plato koji se formirao u epohi koja po starosti odgovara hipotezi Paničeva-Guljkova. Ogromna groblja dinosaurusa koji su polegli u hiljade redova zar nisu svedočanstvo razornog cunamija?
Nemamo osnove da sumnjamo da će se takav lanac događaja desiti ponovo, izjavljuju dalekoistočni načunici. Ali kada? Po njihovim proračunima planetarne kataklizme su se dešavale u intervalima od 23-30 miliona godina. Poslednji put pre oko 25 miliona godina. Tako, smatraju profesori Paničev i Guljkov, Zemlja može da se preokrene bukvalno sutra.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.