Reklame


Đaci dimitrovgradske gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” od početka polugodišta pohađaju nastavu u uniformama koja se sastoji od bele košulje, teget radne bluze i kravate. Ideja je potekla od Đačkog parlamenta, a podržali su je učenici, roditelji, direktor i profesori ove jedine srednje škole u Dimitrovgradu.
Đaci oduševljeni uniformama
- Ideja o uniformama nam se dopada najviše zato što su sada na neki način svi ravnopravni. Uniforme su lepe i svi su ih prihvatili - kaže Stanislav Marinkov, učenik prvog razreda. Predsednica Đačkog parlamenta Melita Georgijev kaže da će na ovaj način diskriminacija među učenicima biti smanjena.

- Osnovni cilj jeste da se smanje socijalne razlike među učenicima. Čini mi se da smo to i postigli - kaže profesorka biologije Snežana Rangelov, koja je rado prihvatila da i ona nosi uniformu. U školi kažu da će uskoro biti gotov i kodeks oblačenja po kome će nošenje uniformi postati obaveza za sve profesore.


Direktorka Gimnazije Snežana Simeonov kaže da je jedan od razloga za uvođenje uniformi eliminisanje diskriminacije, jer se sada ne zna ko je iz bogate a ko iz siromašne porodice i da će tako učenici moći da se razlikuju samo po uspehu.
Jedan komplet uniforme košta oko 2.000 dinara. Kupovinu su većinom finansirali roditelji, a siromašnijim đacima pomogli su i opština i donatori.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.