Reklame


Otkrili smo da Milošević šalje vojsku železnicom iz Srbije kako bi pokušao da svrgne vladu u Podgorici. Zato smo blokirali deo pruge Beograd-Bar u BiH, navodi bivši američki izaslanik za Balkan

Slobodan Milošević, slavko curuvija, BBC, džil dendo, ubijena novinarka BBC, Dej
PODGORICA - Nekadašnji američki izaslanik za Balkan Robert Gelbard kazao je danas da je bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević pokušao da tokom sukoba sa Milom Đukanovićem iskoristi nekadašnju Vojsku Jugoslavije za obaranje Vlade Crne Gore.

On je kazao da su taj plan osujetile NATO trupe tako što su blokirale prugu Beograd-Bar, na delu koji prolazi preko teritorije Bosne i Hercegovine, čime je onemogućo prebacivanje jugoslovenskih trupa železnicom u Crnu Goru.

"Otkriću nešto što nikada pre nije otkriveno. U jednom trenutku otkrili smo da Milošević šalje vojsku železnicom iz Srbije u Crnu Goru da pokuša da svrgne vladu u Podgorici. Pogledali smo mapu i shvatili da jednim malim delom pruga prolazi kroz BiH. Nazvao sam generala Veslija Klarka u Briselu i dao mu informaciju koju smo posedovali. Oni su poslali trupe u taj deo bosanske teritorije i blokirali prugu, kako bi sprečili vojsku da dođe u Crnu Goru", rekao je Gelbard.

On je demantovao tvrdnje bivšeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića da mu je na sastanku u Podgorici 1998. godine ponudio dva miliona dolara za mirnu predaju funkcije predsednika države Milu Đukanoviću.

"To je laž. Nikad mu nesam ponudio ni cent, nikad mu nisam ponudio evro, nikad mu nisam ponudio feninga. Nisam mu ponudio, uopšte, nikakav novac, niti mu je američka vlada nudila novac. Ono što sam mu rekao bilo je - rezultat izbora je jasan, Đukanović je pobedio, vi ste izgubili - morate otići. Tačka" , kazao je Gelbard.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.