Reklame


Premijer Srbije Ivica Dačić pokazao je danas novinarima Belu knjigu o organizovanim kriminalnim grupama u Srbiji, koju je dobio od Uprave kriminalističke policije u decembru 2008, gde se među 29 imena pripadnika organizovane kriminalne grupe Darka Šarića ne nalazi ime Rodoljuba Radulovića.
Dačić sa Belom knjigom o organizovanim kriminalnim grupama
Ivica Dačić potvrdio je da se nekoliko puta susreo sa Rodoljubom Radulovićem, ali da tada, na osnovu policijskih informacija, nije znao ko je on, već da su podaci o tome arhivirani kao sredstvo političke ucene koje sada potežu oni koji žele da se spreče da istraga dodje i do njih. 

"Postavlja se pitanje ko je trebalo da me informiše o tome da su protiv Radulovića u novembru 2008. preuzete određene mere. Da li je to trebalo da uradi policija, ili neko drugi, zar ja treba bolje od policije da znam ko je pripadnik organizovane kriminalne grupe", upitao je Dačić. 

Premijer je rekao da nije počinio nijedno krivično delo, da je Darko Šarić procesuiran u vreme njegovog mandata, a da se u borbi protiv organizovanog kriminala susretao sa brojnim zvaničnicima američkih agencija FBI i DEA. 


Dačić je ponovio da je svako ko je sarađivao s kriminalcima i ko je počinio neko krivično delo treba da bude uhapšen i da će to biti slučaj i s ljudima iz njegovog okruženja i s ljudima s kojima se on sastajao, samo ako za to postoje dokazi.

"Svako ko je kriv ići će u zatvor, pa možda i oni koji hoće ovakvim kampanjama da prekinu borbu protiv kriminala i korupcije", rekao je Dačić. 

On je takođe naveo da je bivša manekenka Katarina Rebrača tražila prijem kod njega, ali da je, pošto on nije moogao da je primi, uputio na ljude u njegovom kabinetu. 

"Dan kasnije, bila je uhapšena. Da li je to normalna situacija? Valjda mene treba neko da upozori na to", rekao je Dačić. 

Radulović je, prema izvorima više stranih obaveštajnih službi, bio zadužen za transport dve tone kokaina iz Južne Amerike za Evropu i protiv njega je srpsko Tužilaštvo zbog toga pokrenulo optužnicu. 

Mediji od juče u priču o vezama visokih funkcionera policije uvode i ministra i prvog čoveka vlade Ivicu Dačića, tvrdeći da je Uprava kriminalističke policije tokom 2008. godine snimila njegove susrete sa Radulovićem, za koga se sumnja da je u stvari Šarićev gazda.

Dačić zadovoljan radom Vlade

Vlada stabilna, nema potrebe za izborima


Ivica Dačić izjavio je danas da nema razloga za vanredne izbore jer je Vlada stabilna i jedistvena u ostvarenju svojih ciljeva.

"Sve što se dešavalo u poslednije vreme bio je pokušaj diskreditacije vlade. Ti udari bili su pokušaj narušavanja njenog kredibiliteta, ali nisu uspeli. Vlada će nastaviti da radi posao u interesu građana" rekao je Dačić na vanrednoj konferenciji za novinare.

"Ubeđen sam da je ova vlada najbolja vlada u novijoj političkoj istoriji i spreman sam da snosim sve političke i sve druge posledice svog rada. Sve što sam radio - radio sam javno i jasno, da bude svima jasno, celom narodu. I odlučno sprovodim ono za šta nas je narod birao", rekao je premijer i dodao da će nastaviti još čvršće da vodi vladu.

Premijer je dodao da se nastavljaju aktivnosti za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU i za postizanje kompromisnog rešenja pitanja Kosova, kao i borba protiv korupcije i kriminala, te privlačenje investicija.

On je naglasio da realizacija tih ciljeva ne može biti prekinuta "zbog bilo čijih želja".

"Zadovoljan sam radom vlade i saradnjom s koalicionim partnerima. Za nastavak realizacije postavljenih ciljeva postoji potpuno jedinstvo u vladi", istakao je Dačić.
Premijer je takođe naveo da je za šest meseci postojanja na svim sastancima koje je održao sa predstavnicima EU ili sveta čuo samo lepe reči o Srbiji.

  • U sedištu Socijalističke partije Srbije u 16.45 časova počela je sednica Predsedništva stranke, pred najavljenu vanrednu pres konferenciju lidera SPS i predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića. U stranci su naveli da je tema "aktuelna politička situacija".
"To vam garantujem. Vraćamo poštovanje Srbije u svetu, a time imamo i veće šanse da je branimo i veće šanse za investicije. U ekonomskoj sferi sprečili smo dalje srljanje i pad ekonomije, zaustavili porast nezaposlenosti, dinar je stabilan, deficit budžeta duplo manji i činimo sve da građani žive kao sav normalna svet", naglasio je Dačić.

On je dodao da je vlada koju vodi za šest meseci postigla rezultate koje nijedna druga vlada pre nje nije za tako kratko vreme i preuzela da obavi najteži posao uvede Srbiju u EU što čini pregovorima sa, kako je rekao, "najljućim neprijateljem Hašimom Tačijem, popravlja imidž u svetu.

Dačić je dodao da se pre nekoliko dana navršilo šest meseci od formiranja vlade i da je tim povodom i održana sednica Predsedništva SPS pre konferencije za novinare. 

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.