Reklame


Iran je izgleda uhvaćen u laži - svetski stručnjaci i mediji primetili su neke nelogičnosti o vesti koja je objavljena na sva zvona o uspešnom lansiranju i povratku majmuna iz svemira.
U ponedeljak je iranska televizija objavila da je ta zemlja uspešno lansirala majmuna u svemir i da je on potom sigurno sleteo na površinu.

Čitav događaj tada je popraćen s umerenom skepsom, jer to nije prvi put dogodilo da iranske vlasti "ulepšavaju" izveštaje o svojim (ne)uspesima.

Zapadne zemlje više zabrinjava tehnologija iza lansiranje te suborbitalne rakete, jer osim što može poslati primata u svemir, može se iskoristiti i za upotrebu nuklearnog oružja.



Pravi problem u tome, piše britanski Telegraf, kako majmun kojeg su lansirali i onaj keg su prikazali nakon sletanja, ne liče jedan na drugog. Ovom poslednjem nedostaje bradavica iznad oka, a originalni majmun imao je i svetliju dlaku.

Osnivač neprofitne organizacije Space Israel pretpostavlja da je originalni majmun verojatno umro od infarkta tokom lansiranja ili leta te da "eksperiment zapravo nije prošao dobro'.

Međunarodni posmatrači doneli su dva zaključka - ili majmun nije preživeo let, ili se sam let nikada nije ni dogodio.

(MONDO, foto: screenshoot)

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.