Reklame


Ne zna se koja je devojčica u pitanju, ali anketari Fokusa tragaju za njom, jer ne žele da njen slučaj ostane samo statistički podatak

silovanje, zlostavljanje, devojčica, pedofilija
NOVI SAD – Udruženje za podsticaj razvoja društva Fokus iz Novog Sada traga za devojčicom koja im je u anonimnoj anketi otkrila da joj je silovatelj oduzeo nevinost u 12 godini.
Naime, ovo udruženje sprovelo je anonimnu anketu u više osnovnih škola u Novom Sadu.
Na pitanje "sa koliko godina je imala prvi seksualni odnos", u anketi koju je po osnovnim i srednjim školama sprovelo Udruženje za podsticaj razvoja društva "Fokus", učenica jedne novosadske škole zaokružila je brojku 12, i dopisala da joj je nevinost, tada, oduzeta mimo njene volje.
Ovo dramatično priznanje na parčetu papira, tokom anketiranja koje je bilo anonimno, edukatori iz Udruženja uočili su tek kad su objedinili upitnike i počeli da ih analiziraju.
Koordinatorka projekta Tanja Ilijazović kaže da je posebno potresno to što je devojčica samovoljno dopisala nešto, za šta nije bila upitana.
"To govori o tome koliko je devojka imala potrebu da svoju priču podeli sa nekim", kaže ona.
U udruženju navode da zbog anonimnosti sad ne znaju ni koji razred, čak ni koja je srednja škola u pitanju, ali ostaje nada da će se devojčica sama javiti ili prijaviti slučaj policiji.
"Moramo da zaštitimo njena prava, jer anketa je anonimna. Međutim, ne možemo da dopustimo da njen slučaj prođe kao statistički podatak", kaže Ilijazovićeva.
Prema njenim rečima, u Udruženju "Fokus" došli su na ideju da se vrate u sve srednje škole u kojima su radili istraživanje, da rade edukacije i ponude tom prilikom svim učenicima razgovore 'jedan na jedan'.
"Ostaje nam nada da se ona pojavi i prihvati taj razgovor", nada se Ilijazovićeva.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.