Reklame


U knjizi „Ratna svedočenja iz Bosne“ T. S. tvrdi da je pevačica narodnih pesama H. P. držala javnu kuću na železničkoj stanici u Sarajevu, u koju su dovođene devojčice od 12 godina

Hanka Paldum, Goran Golub, mučila Srbe, logoraš, gnječila testise, logor Silos
Paldum: To je stvarno sramno!
BEOGRAD - Jezivo!
U knjizi „Ratna svedočenja iz Bosne“ svedok T. S. K-45 tvrdi da je pevačica narodnih pesama H. P. vodila „bordžel“ na železničkoj stanici u Sarajevu, u koji su dovođene srpske devojčice od 12 i više godina.

Na stranama 104 i 105 ove knjige čiji je autor Dikica Stanisavljević, a koju je 1994. godine objavila „Srpska književna zadruga“, žiteljka Sarajeva T. S. tvrdi da je od komšija muslimana saznala da je na Železničkoj stanici postojala javna kuća pod vulgarnim nazivom „Pi. ka“.

- Tako sam iz razgovora sa J. A., rođenim 1974., A. A. 1969. i Đ. 1970. godine - ove podatke znam jer su mi komšije sa kojima smo do rata bila u dobrim odnosima - saznala za postojanje javne kuće na železničkoj stanici pod vulgarnim nazivom „Pi. ka“, gde su dovođene isključivo srpske devojčice od 12 godina pa nadalje, silom odvajane od roditelja. Ova trojica su se hvalila da su posećivala taj „bordžel“, javnu kuću koju je vodila H. P., pevačica narodnih pesama - piše u knjizi „ Ratna svedočenja iz Bosne“.

Kako je Hanka Paldum pevačica iz Sarajeva, a ima inicijale kao što su navedeni u knjizi, pozvali smo je da nam prokomentariše tvrdnje. Iako se ljubazno javila na telefon, čim je čula pitanje, Hanka se iznervirala.

- To je stvarno sramno! Ne želim više da dajem odgovore na sramne, lažne optužbe, a vi pišite šta god hoćete - izgovorila je uzrujano Hanka i prekinula vezu iako je niko nije optužio za bilo šta.

Podsetimo, Dušan Tomić, advokat logoraša Gorana Goluba iz logora „Silos“, tvrdio je za Kurir da je pevačica Hanka Paldum mučila njegovog klijenta, kome je zgnječila polni organ dok je kopao rovove na Igmanu 1993.
Vekarić: Istražujemo
Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić kaže da postoji masa predmeta koje su srpskom tužilaštvu za ratne zločine dostavili ljudi iz Republike Srpske, ali mu nije poznato da li se među njima nalazi i slučaj javne kuće na železničkoj stanici u Sarajevu.- Imamo 10 pretkrivičnih postupaka, 17 istraga u vezi s takvim predmetima iz Bosne, gde su učinjeni zločini nad Srbima. Možda se među tim predmetima nalazi i taj slučaj, ali to mora da se pretraži. Tek posle potpisivanja sporazuma sa Bosnom bićemo u prilici da dođemo do zločinaca jer je u Bosni 14.000 lica svih nacionalnosti osumnjičeno za ratne zločine - kaže Vekarić.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.