Reklame


Jedan Kinez je angažovao virtualne "ubice" da love i likvidiraju njegovog sina, pišu lokalni mediji. Uznemireni otac je bio zabrinut zbog količine vremena koje njegov dvadesettrogodišnji nezaposleni sin troši onlajn.

On se ponadao da će ovaj njegov postupak poljuljkati samopouzdanje njegovog sina da igra igrice, koji je na kraju upitao jednog od "ubica" zašto ga stalno napada.
Što me, bre, ubijate?
Što me, bre, ubijate? | Foto: Shutterstock
 "To nema mnogo veze sa porodičnim odnosima. Nikada nisam čuo za takvu intervenciju, ali ne mislim da taj pristup "sa vrha na dole" funkcioniše. Preterano igranje igrica je obično simptom dubljih problema", kaže profesor Mark Grifits, ekspert za kocku i bolesti zavisnosti sa notingemskog Trent univerziteta.
On kaže da se tokom četvrt veka bavljenja ovom temom susreo sa dosta zabrinutih roditelja, ali da često u pitanju nije bila zavisnost.
"Znam dosta igrača koji preteruju, pa igraju od deset do 14 sati dnevno, ali to ne izaziva velike probleme jer nisu zaposleni ili nisu u vezama ili nemaju decu. Nije bitna količina utrošenog vremena, nego njen uticaj na život", objašnjava on.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.