Reklame


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić iskuliraće Baraka Obamu! Nikolić je prvi put dobio poziv da prisustvuje tradicionalnom molitvenom doručku, koji za visoke svetske zvanice priređuje prvi čovek Sjedinjenih Američkih Država, ali je procenio da ima važnijih obaveza od puta u Vašington.

Puca im prsluk:  Nikolić i Obama
Puca im prsluk: Nikolić i Obama
Uprkos ovakvom gafu predsednika, našu zemlju predstavljaće premijer Ivica Dačić, koji je prihvatio poziv SAD.

Milica Mandić nema
para za put!
Milica Mandić
Zlatna olimpijka Milica Mandić zbog besparice neće ići na molitveni doručak! Kako saznajemo, naša tekvondistkinja i njen trener Dragan Jović dobili su pozivnicu, ali nisu u finansijskim mogućnostima da odu u SAD.
- Odmah nam je bilo jasno da od toga nema ništa jer je to skup aranžman, koji bismo morali sami da finansiramo - objasnio je Jović.
Kako smo saznali, ove godine spisak zvanica iz inostranstva značajno je redukovan, pa je pozivnicu za ovu prestižnu ceremoniju, koju svake godine prvog četvrtka u februaru priređuje američki predsednik, dobilo svega osam zvaničnika Srbije, što je upola manje nego 2012. godine.

Društvo predsedniku Vlade Srbije najverovatnije će praviti Vuk Jeremić, koji do sada kao šef diplomatije nije dobijao poziv, ali je sada na listi zvanica kao predsedavajući Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, pa će iz Njujorka skoknuti da fruštukuje u Vašington.
Tradicionalni gost na ovom događaju je par Srpskog pokreta obnove Vuk i Danica Drašković.

- Ove godine manje zvaničnika iz Srbije pozvano je na molitveni doručak jer je generalno smanjen broj gostiju iz inostranstva, ali su, naravno, na spisku svi predstavnici nosećih institucija u državi i predstavnici verskih zajednica - kaže za naš list jedan od posrednika koji učestvuje u organizaciji ovog događaja.

Prema našim saznanjima, poziv je upućen i potpredsedniku DSS-a i Skupštine Srbije Nenadu Popoviću, predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, funkcioneru URS-a Vlajku Seniću, državnom sekretaru MUP-a Vladimiru Božoviću, Srđanu Srećkoviću, Aleksandru i Katarini Karađorđević, pojedinim poslanicima... Ipak, oni svoj dolazak još nisu potvrdili. Barak Obama na proslavu molitvenog doručka pozvao je i crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.