Reklame


Među 8,5 kilograma amfetamina, koliko je zaplenjeno posle hapšenja međunarodne bande dilera, nalazi se i veća količina kristal meta

droga kanibal, kristal met, tihi ubica, opasna droga, amfetamin

BEOGRAD - Tihi ubica!

Među 8,5 kilograma amfetamina, koliko je srpska policija zaplenila pre dva dana, posle hapšenja četvoročlane međunarodne bande dilera droge, nalazi se i veća količina kristal meta, opasne droge koja od narkomana pravi kanibale, saznaje Kurir.

- Primetili smo da među narkomanima u Srbiji poslednjih meseci raste interesovanje za kristal met, tako da ne čudi što je prvi put zaplenjena veća količina ove droge. Ovo je drugi pokušaj dilera da ubace met na srpsko tržište. Prethodno je jedan državljanin Srbije, koji je krajem prošle godine uhapšen u Japanu, planirao da kristal met ubaci u Srbiju - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.

Poslednjih nekoliko meseci kristal met je postao pravi hit među zavisnicima, budući da ne izaziva jake fizičke krize!

- Međutim, ova droga ima gomilu negativnih efekata, poput poriva za kanibalizmom! Met je poznat i po tome što budi neutoljivu seksualnu glad, pa se dešavalo da su narkomani drogirani kristal metom silovali mame, sestre, babe, pa čak i očeve i braću! Konzument postaje euforičan, raste mu samopouzdanje, posle čega dobija jake halucinacije! Postaje paranoičan, nervozan i vrlo opasan po okolinu - tvrdi sagovornik Kurira.

Naš izvor dodaje da tipičan zavisnik od meta često ima osećaj da mu po telu gamižu insekti i gmizavci, pa se nekontrolisano češe sve dok ne napravi žive rane!

- Najviše brine to što se ova droga savremenim hemijskim procesima lako sintetizuje, a jeftinija je od heroina i kokaina. Droga može da se proizvodi i u kućnim laboratorijama, a gram meta košta 70 evra. Može da se uzme kao pilula, da se ušmrkava kao prah ili da se ubrizgava injekcijom. Višestruko je opasnija od kokaina i heroina jer deluje pogubno na mozak i centralni nervni sistem. Korisnik počinje i fizički da propada, dobija jezive ekceme i plikove po celom telu, a veliki broj na kraju oboli od HIV - upozorio je naš sagovornik.
Zavisnici od meta posle nekoliko meseci više ne liče na sebeZavisnici od meta posle nekoliko meseci više ne liče na sebe
Zavisnici od meta posle nekoliko meseci više ne liče na sebeZavisnici od meta posle nekoliko meseci više ne liče na sebe
Kurir prvi upozoravao, 12.8.2012.Kurir prvi upozoravao, 12.8.2012.


Šta izaziva kristal met

♦ anksioznost, nervozu, konfuziju i nesanicu
♦ kod narkomana se javljaju halucinacije i paranoja
♦ vrlo često izaziva poriv za kanibalizmom
♦ dovodi do nekontrolisane seksualne želje
♦ duže korišćenje dovodi do samoubistava i ubistava i to na najbizarnije načine

Slučaj u Lazarevcu

U opasnost od meta uverili su se sredinom avgusta prošle godine i stanovnici Lazarevca, koji su bili svedoci kad je Đ. S., drogiran kristal metom, odgrizao delove ušiju N. J. (18) i N. V. (21).

Šta je kristal met?

Metamfetamin, poznat još i kao „droga-kanibal“, „staklo“ ili „ajs“, sintetička je droga koju je prvi sintetisao japanski hemičar 1919. Njeni efekti su jači nego kod drugih droga, a upotreba dovodi do ozbiljnih oštećenja mozga. Ako se ubrizgava direktno u krv ili uzima u tabletama, dejstvo traje šest do osam sati, a kad se puši, deluje i do 12 sati
.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.