Reklame


Vesti iz Severne Koreje o čoveku koji je pogubljen zato što je iskopao leš svog unuka i pojeo ga, kao i slučaj čoveka koji je skuvao dete jer nije imao šta da jede bude strahovanja da kanibalizam uzima maha širom zemlje.
Glad: Prizor iz Severne Koreje
Veruje se da je „prikrivena glad” u severnokorejskim poljoprivrednim provincijama Severni i Južni Hvanghae izazvala smrt 10.000 ljudi.

Novinska agencija “Azija pres”, sa sedištem u Osaki, regrutovala je mrežu “građana izveštača” u Severnoj Koreji, čiji se izveštaji smatraju pouzdanim.
 
“U maju je u mom selu jedan čovek ubio najstariju ćerku, a pošto je njegov sin video šta je uradio, ubio je i njega. Kada se žena vratila kući, ponudio joj je hranu, rekavši: ‘Nabavio sam meso’“, priča građanin izveštač iz Južnog Hvanghaea, južno od Pjongjanga.

Ribari u Rusiji pojeli druga
Rusku javnost nedavno je šokirala vest da su dvojica ribara, koji su sa još dvojicom prijatelja tri meseca bili izgubljeni na reci u Jakutiji, jednom od najsurovijih mesta na svetu, pojeli druga da bi preživeli. Istražitelji ne znaju šta se desilo s četvrtim muškarcem i nastoje da otkriju kome pripadaju ljudski ostaci pronađeni na mestu gde su spaseni preživeli ribari.
Prema njegovim rečima, supruga ovog čoveka je posumnjala i obavestila Ministarstvo za javnu bezbednost, nakon čega su u kući otkriveni delovi dečjeg tela.
 
Drugi građanin na tajnom zadatku Gu Gvang Ho ispričao je o čoveku koji je uhapšen zato što je iskopao unuka iz groba i pojeo njegove posmrtne ostatke.
 
Oglasio se i jedan zvaničnik srednjeg ranga vladajuće Radničke partije Koreje: “U jednom selu u okrugu Čongdan, čovek koji je poludeo od gladi skuvao je vlastito dete, pojeo meso, nakon čega je uhapšen.”
 
Vesti koje je objavio “Sandej tajms”, pozivajući se na izveštaj “Azija presa”, stižu u trenutku kada je Savet bezbednosti UN pooštrio sankcije prema Severnoj Koreji zbog retorike u vezi sa testiranjem raketa.

U decembru 2012. Severna Koreja je, uprkos upozorenjima međunarodne zajednice, testirala raketu dugog dometa, tvrdeći da je reč o misiji slanja komunikaciono-meteorološkog satelita u orbitu oko Zemlje.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.