ReklameBEOGRAD - Kao na filmu.
Odbegli narko-bos Darko Šarić poseduje video-snimke sa političarima i ostalim državnim funkcionerima sa kojima se sastajao, saznaje Kurir.

Prema rečima našeg izvora, sumnja se da je pljevaljski narko-bos na vreme sklonio na sigurno sve snimke bezbednosnih kamera sa svojih kuća, ali i klubova i restorana koje je držao. Kamere su zabeležile sve političare, ali i ljude iz pravosuđa i policije koji su kod njega dolazili.

- Snimci su prava noćna mora za one državne funkcionere koji se na njima pojavljuju, a najzanimljiviji deo tog video-materijala snimile su sigurnosne kamere u njegovoj velelepnoj vili na Tatarskom brdu pored Novog Sada. Pomenuta kuća bila je fenomenalno obezbeđena, bila je maltene država za sebe i Šarić je mnoge poslovne sastanke upravo to održavao - kaže sagovornik Kurira.

Naš izvor otkriva da je Šarić vodio računa o svemu, naročito kad se radilo o bezbednosti, ali da zapisi koje su sačinile kamere za nadzor u njegovim objektima nisu nikada pronađeni!

- Zdanje, koje je u međuvremenu primenom Zakona o oduzimanju imovine Šariću zaplenjeno, bilo je pod budnim okom kamera i imalo je čak i moderno opremljenu sobu za nadzor. Snimci nisu pronađeni i veruje se da ih je bos odneo sa sobom kako bi, ako mu zatreba jednog dana, bili moćno oružje u rukama.

Da je o svemu vodio računa svedoče pronađene evidencije radnika obezbeđenja, dodaje izvor Kurira, koje pokazuju da su ga radnici obaveštavali bukvalno o svakome ko bi prošao pored kuće.

- Bosa su izveštavali o svojim zapažanjima, recimo da li je neko prošao dva ili tri puta oko kuće, fotografisao je ili možda pokazao prstom u njenom pravcu - kaže naš sagovornik i objašnjava da je gotovo svako ko je više nego jednom prošao pored kuće, rizikovao da se nađe na „listi sumnjivih“.
Sumnjivi novinari i policajci

Izvor Kurira iz istrage imao je uvid u beleške, koje su sačinili radnici obezbeđenja kuće na Tatarskom brdu.

- Beležilo se sve: tačno vreme, koliko osoba sedi u automobilu, boja, marka i registarske oznake automobila, zapisivano je i koliko je puta neko prošao pored kuće. Ista pravila odnosila su se i na policijske automobile koji bi prošli. U jednom od izveštaja čak stoji da je vozač koji je nekoliko puta prošao „pokazao prstom u pravcu kuće“, dok se uz opis drugog navodi i da je fotografisao kuću, pa da „to znači da je možda novinar“.

Snimao i u restoranima

Darko Šarić je bio vlasnik i najprestižnijih klubova, restorana i kafića u Srbiji i Crnoj Gori i ovi objekti bili su pod „budnim okom kamera“.

- U njegove objekte dolazila su mnoga zvučna imena, što su tokom postupka potvrdili i neki optuženi. Međutim, oni nisu želeli da otkrivaju o kome se radi - navodi on.

0 коментара:

Постави коментар