Reklame


Darko Šarić se krije ili u Rusiji ili Švajcarskoj, a treća opcija je da je "pod zemljom", kaže član Borda direktora međunarodne policije Marko Nicović.
Šarić je u Rusiji, Švajcarskoj ili "pod zemljom"
Pozivajući se na podatke Američke agencije za borbu protiv droge, Nicović kaže da Šarić još ima jake veze u MUP Srbije.
On je rekao da postoji mogućnost da su obaveštajni podaci o kretanju Šarića prosleđeni direktno prvom potpredsedniku vlade Srbije Aleksandru Vučiću, a da je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić zaobiđen.

A, ako se sa Šarićem i pregovara to se radi isključivo putem posrednika, kaže Nicović. 

"Moje mišljenje je da je u Rusiji, ili pod zemljom, ili se krije u Švajcarskoj. To su tri opcije. Pod zemljom može da bude, recimo, da je kao jedna vrsta u stvari živog jezika - opasnost za mnoge političare, opasnost za mnoge mafije i opasnost za mnoge policajce," naveo je on za RT RS. 

Beogradski advokat Božidar Prelević je rekao da od 2000. do 2004. godine nema saznanja o Darku Šariću. 

Šarić je 2005. dobio državljanstvo Srbije, a poslednji put je viđen u javnosti 2009. godine. 

"Šarić je bio neko ko je rado viđen u našim ambasadama, mnogi su sa njim radili, ali se postavljapitanje - ko tačno zna čime se on bavi? Veoma je teško znati kako je vaš klijent ili finansijer zaradio pare - ako ih vadi iz banke. Dakle, nije Šarić doneo pare u koferu, za nešto jeste, ali za većinu nije. To je opet prošlo neke banke i imao je neki ulaz, sa nekim," rekao je Prelević. 

Prelević i Nicović su saglasni da je u tom periodu plaćao i imao svoje ljude u svim segmentima društva - u politici, policiji, državnim organima u Srbiji. Evidentno je da je Šarić u stvari počeo da pravi imperiju u doba Koštunice, kažu oni. 

"Možemo da kažemo da je cilj, recimo, da se eliminiše Koštunica sa političke scene, koji nije nevin po pitanju Šarića, jer je u njegovo vreme Šarić počeo da kupuje desetine hiljada hektara i privatna preduzeća od novca od droge," kaže Nicović. 

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu izašlo je nedavno s podacima da je Šarić u Srbiji oprao milijardu i 700 miliona evra dajući kredite koje je uzelo 600 firmi. 

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je protiv Šarića pet optužnica zbog prodaje droge i pranja novca, a zbog bekstva sudi mu se u odsustvu.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.