Reklame


EULEKS je potvrdio da je dobio žalbe, ali kao i obično, ništa nije uradio kako bi sprečio konstantno nasilje nad Srbima, krivim jedino za to da su izgubili kontrolu nad svojim vekovnim ognjištem, navodi list

Rinešita
RIM - Rinešita, italijanski komunistički list, oštro je osudio prebijanje i mučenje desetorice Srba uGračanici tokom pravoslavnog Božića, ističući da Albanci, Euleks i KFOR maltretiraju Srbe na Kosovu kako bi ih oterali.
Stajući na srpsku stranu list je ocenio da "Okupatori Kosova muče Srbe" pritiskajući ih da napustesvoje domove.
- Stalno prisutna velika tenzija između Srbia i Kosovskih Albanaca dodatno je uvećana nakon žalbi desetorice Srba sa Kosova, koji su bili u pratnji funkcionera Vlade Srbije prilikom posete manastirGračanica za pravoslavni Božić, da su bili mučeni nakon hapšenja od strane policije u Prištini - navodi list.
Rinešita prenosi navode Darka Vlasaja, jednog od mučenih mladića, da su svi bili pretučeni u kupatilu i da im je jasno stavljeno do znanja da ih batinaju “kako nikada ne bi mogli da imaju decu”.
- Bila su njih dvojica. Vezali su me lisicama. Glavu su mi stavili u ve-ce šolju i povukli vodu, prenosi italijanski dnevni list Rinašita, preko kog se oglašavaju tamošnji komunistiVlasajeve reči.
EULEKS je potvrdio da je dobio žalbe, ali kao i obično, ništa nije uradio kako bi sprečio konstantno nasilje nad Srbima, krivim jedino za to da su izgubili kontrolu nad svojim vekovnim ognjištem, navodi Rinešita.
List navodi i da “kosovska kriza” još dugo neće biti rešena jer “okupatorske snage na Kosovu (EULEKS, KFOR, UNIMIK) na otvoren način podržavaju albansku stranu, dok se na Srbe vrši ogroman pritisak kako bi napustili svoja vekovna ognjišta

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.